Karin Grenc: Moj križni put završava s Uskrsnućem

Korizmenu naslovnicu i unutrašnjost međugorskog mjesečnika Glasnik Mira, krase ilustracije jednog od križnih putova suvremene splitske umjetnice KARIN GRENC.

Po školovanju i zanimanju Karin je grafička dizajnerica, a po rođenju i životnom opredjeljenju je slikarica i kiparica. Za sebe kaže da je „čeljade Božje“ koje komunicira sa unutarnjim i vanjskim svijetom kroz stvaranje. Također, Karin je osoba koja osobno iskustvo boli i trpljenja pretače u svoja umjetnička djela. Kao vjernica svjesna je Božje prisutnosti, te u svjetlu vjere promatra sebe i svijet. Svoje inspiraciju pronalazi najvećim dijelom u sakralnoj tematici, ali i u bojama, oblicima, zvukovima i mirisima Dalmacije.

Kao što u svojoj umjetnosti koristi odbačene predmete i naplavine… i od njih stvara živo umjetničko djelo, tako Karin i od svojih životnih naplavina i ljudi koje okuplja oko sebe uči kako u predanju Bogu pronaći snagu za ljubav. O svojim inspiracijama, traženjima i križnim putovima u emisiji PUT SRCA, Karin je razgovarala s urednicom emisije Paulom Tomić. Emisiju poslušajte u nastavku:

Označeno u