„Krunica s razmatranjima pape Franje“

Nakladna kuća Verbum uoči marijanskog mjeseca svibnja objavila je knjigu

"Krunica s razmatranjima pape Franje". Ova poticajna knjiga s meditacijama pape Franje pomoći će čitatelju da na dubok način proživi molitvu krunice, razmatrajući o ključnim događajima otajstva Isusova života, smrti i uskrsnuća u zajedništvu s Marijom, posrednicom svih milosti. Svojim neposrednim, jasnim i dubokim mislima Papa se obraća izravno srcu svakoga čitatelja, a osim njegovih razmatranja sabranih iz više različitih govora i tekstova knjiga sadrži i upute za molitvu krunice, tumačenje uvjeta za oprost povezan uz molitvu ove omiljene pobožnosti svih naraštaja, kao i petnaest obećanja moliteljima krunice koje je Blažena Djevica Marija objavila bl. Alanu de la Rocheu. Knjizi je pridodano i nekoliko prekrasnih Papinih molitava koje je uputio Mariji u važnim trenutcima svojega pontifikata.

Molitva krunice, dan za danom, čini učiniti velikima ne sebe same, vlastito ime, vlastito ja, nego dati prostora Bogu, slaviti njegovo ime, učiniti ga prisutnim u našemu životu te, po nama, u povijesti svijeta. A promatrati Isusa Marijinim pogledom: to je nutarnje iskustvo onoga koji moli krunicu. Kada molimo krunicu, to je kao da Marija pripovijeda tko je Isus: o njegovu životu, o njegovim riječima, o njegovim djelima. Ono što jest i što treba biti kršćanin spoznaje po Djevici iz Nazareta. Ona je uzor svakomu kršćaninu.

Stoga je ova "Krunica s razmatranjima pape Franje" izvrsno sredstvo za upoznavanje s Isusom kao i pomoć na putu vlastite izgradnje.  

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.

Označeno u