Lijepa sjećanja Benedikta XVI. na njegovu Prvu pričest: Obećao sam Gospodinu najbolje što sam mogao: "Želim uvijek ostati s tobom"

Kad su Benedikta XVI. upitali o njegovoj Prvoj pričesti, iznio je sljedeća iskrena sjećanja, piše Aleteia.

Mnogi od nas možda se rado sjećaju naše Prve pričesti. Označava prekretnicu u našim životima kao katolika, primajući Isusa, našeg Gospodina, po prvi put.

Na pitanje o uspomenama na svoju Prvu pričest , papa Benedikt XVI. prvo se prisjetio niza sitnica koje su se dogodile toga dana.

Što se pitanja tiče, naravno da se dobro sjećam svoje prve pričesti. Bila je to jedne lijepe nedjelje u ožujku 1936., prije 69 godina. Bio je sunčan dan , crkva je izgledala vrlo lijepo , bilo je glazbe…. Bilo je toliko lijepih stvari kojih se sjećam, nas tridesetak dječaka i djevojčica iz mog malog sela koje nije imalo više od 500 stanovnika.

Osim vremena, Benedikt XVI. tako se živo sjećao i osjećaja koje je osjetio na svojoj Prvoj pričesti.

Ali u središtu mojih radosnih i lijepih sjećanja je ovo... shvatila sam da je Isus ušao u moje srce, zapravo me posjetio. A uz Isusa je sam Bog bio uz mene. I shvatio sam da je to dar ljubavi koji uistinu vrijedi više od svih drugih stvari koje život može dati. Tako da sam toga dana bila zaista ispunjen velikom radošću, jer je Isus došao k meni i shvatio sam da počinje nova faza u mom životu.

Također se zavjetovao Isusu, obećavši da će mu biti vjeran.

Imao sam 9 godina i da je od sada važno ostati vjeran tom susretu, tom zajedništvu . Obećao sam Gospodinu najbolje što sam mogao: "Želim uvijek ostati s tobom", i molio sam ga, "ali iznad svega, ostani sa mnom." Pa sam nastavio tako živjeti svoj život; hvala Bogu, Gospodin me uvijek vodio za ruku i vodio, čak i u teškim situacijama.

Dirljivo je čuti tako lijepo sjećanje na Prvu pričest Benedikta XVI., koje nas sve podsjeća da cijenimo trenutke kada susrećemo Isusa u Euharistiji.