Sadržaj s oznakom: Papa Benedikt XVI

Kad su Benedikta XVI. upitali o njegovoj Prvoj pričesti, iznio je sljedeća iskrena sjećanja, piše Aleteia.

Proročke riječi velikog profesora Jozefa Ratzingera kasnije nadbiskupa Munchena, kardinala i pape Benedikta XVI - izrečene krajem 60-ih, pocetkom 70-ih.

Prenosimo u cijelosti molitvu koju je Sveti Otac Benedikt XVI. izmolio tijekom prve Večernje i molitvenoga bdijenja ‘za život koji se rađa’:

Nadbiskup Georg Gänswein izvještava da je od pokojnog bivšeg pape dobio također precizne upute o tome kome što treba dati, posebno iz njegove knjižnice, od njegovih rukopisa knjiga do dokumenata Drugog vatikanskog koncila i korespondencije, izvještava KNA.

Benedikt leži u grobnici svojega poljskog prethodnika, Ivana Pavla II., čiji su ostaci premješteni na kat bazilike nakon što je proglašen blaženim 2011.

”Gospodine, volim te”, bile su na talijanskom jeziku posljednje riječi Benedikta XVI. neposredno prije nego što je preminuo na Staru godinu ujutro u 9.34, tvrdi više medija diljem svijeta, među njima i Vatican News. Papa emeritus Benedikt XVI. je izgovorio te riječi kratko prije nego što je izdahnuo.

Papa Benedikt XVI. preminuo je u subotu 31.12. 2022. u 95. godini života u samostanu unutar vatikanskih vrtova, gdje se preselio nakon što je postao prvi papa u 600 godina koji je dao ostavku.

Lijes s posmrtnim ostatcima Pape emeritusa jučer je zatvoren, zajedno s nekoliko znakova papinskoga dostojanstva te tekstom koji ukratko podsjeća na povijest života i službe Josepha Ratzingera

Otac Cesare Truqui, meksički svećenik koji svoju službu obavlja u Švicarskoj, u biskupiji Coira, u svojoj knjizi Professione exorcista (Piemme 2018) iznosi neka neobjavljivana saznanja o borbi bivšeg pape Benedikta XVI. protiv zloga.

Pogreb pape emeritusa Benedikta XVI., koji je preminuo 31. prosinca 2022. godine u Vatikanu, bit će održan u četvrtak, 5. siječnja od 9.30 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Misu zadušnicu predvodit će papa Franjo pred Bazilikom svetog Petra, a na oltaru će misu slaviti više od 120 kardinala, više od 120 biskupa i približno 4.000 svećenika.

Akcijska ponuda Glasa Koncila - Monografija „Zajedno u Kristu“ o nezaboravnom pastoralnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Pročitajte što je papa Benedikt XVI. poručio na Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji održanom u Zagrebu 5. lipnja 2011. godine.

Prema procjenama mjerodavnih službi oko 40 000 ljudi je u prvih pet sati nakon otvaranja iskazalo posljednju počast Papi u miru, a do kraja dana ta je brojka narasla na oko 65 000.

Pogreb pape emeritusa Benedikta XVI. u četvrtak 5. siječnja od 9.30 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu prenosit će četvrti program Hrvatske televizije i Laudato TV.

Stranica 1 od 3