Predivna 'Molitva za život koji se rađa' Svetog Oca Benedikta XVI.

Prenosimo u cijelosti molitvu koju je Sveti Otac Benedikt XVI. izmolio tijekom prve Večernje i molitvenoga bdijenja ‘za život koji se rađa’:

Gospodine Isuse, Ti vjerno posjećuješ i svojom nazočnošću ispunjaš Crkvu i povijest ljudi; Ti nas po čudesnom sakramentu svoga Tijela i Krvi činiš dionicima božanskog života i daješ nam da kušamo radost vječnoga života; klanjamo Ti se i blagoslivljamo Te.
Stojimo ničice pred Tobom, začetniče i ljubitelju među nama stvarno prisutnog i živog života i molimo Te: Probudi u nama poštivanje za svaki rađajući život, daj da u svakom plodu majčinske utrobe prepoznajemo divno Stvoriteljevo djelo, naša srca pripremi za velikodušan prihvat svakog djeteta koje se pomalja na život.
Blagoslovi obitelji, posveti svezu zaručnika, oplodi njihovu ljubav. Svojim svjetlom prati odabire zakonodavnih skupština da narodi i države priznaju i poštuju svetost života, svakoga ljudskog života.
Upravljaj djelom znanstvenika i liječnika da napredak pridonese cjelovitom dobru osobe te da nitko ne nastrada od ubijanja i nepravde. Kreativnom ljubavlju obdari upravitelje i gospodarstvenike da uvide i promiču prikladne životne uvjete kako bi se mlade obitelji mogle smjerno otvoriti rađanju svoje djece.
Utješi bračne parove koji pate jer ne mogu imati djecu, providi u svojoj dobroti. Odgajaj sve da se skrbe za siročad i napuštenu djecu, da mogu osjetiti toplinu tvoje ljubavi, utjehu tvoga Božanskog srca.
S Marijom Majkom tvojom, velikom vjernicom, u čijoj si utrobi uzeo našu ljudsku narav, očekujemo od Tebe, jedino naše Dobro i Spasitelju, snagu da možemo voljeti život i služiti mu, čekajući da u Tebi zauvijek živimo, u zajedništvu Blaženoga Trojstva. Amen!

Papa Benedikt XVI.