Matej Lovrić: Moj put prema Isusu su Gospa i siromasi (1. dio)

Gost emisije PUT SRCA je MATEJ LOVRIĆ, voditelj Udruge „Arka“ u Zagrebu, koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama. 

Njegov današnji poziv i posao izgledaju divno, ali Matejev put do njega nije bio nimalo lagan. Gospodin ga je doslovno izbavio iz „ralja smrti“ kako bi se još sjajnije ogledalo u njemu Božje lice života. Nježan, ponizan, blag, Matej je uistinu jedan Božji biser, Božja duša preko koje Bog spašava i djeluje.

Matej Lovrić bio je uspješan sportaš do svoje 18 godine. Tada su mu se dogodila 4 srčana udara. Morao je prestati trenirati nogomet. Srušio mu se svijet. Udaljio se od prijatelja, djevojaka i od Boga. Studij prava ga nije zadovoljio, te pada u sve veću depresiju i pokušava si oduzeti život. Ipak Bog intervenira i polako „šapuće njegovom srcu“, vodi ga kroz patnju i žrtvu za drugoga. Na hodočašću pješice prema Međugorju otkriva mu svoju Providnost. Na fra Slavkovom grobu otkriva mu njegov put: Gospa i siromasi…

Urednica emisije je Paula Tomić. 

Put ove divne i krhke duše koju je Bog „pokrpao“ svojim milosrđem kako bi bio njegovo milosrđe za najmanje, poslušajte na linku:

Označeno u