Meditacija o radosti

Radost je dar Duha Svetoga, poseban znak Božjega kraljevstva.

Gospodin je želio podijeliti svoju radost s apostolima. Je li tvoja radost potpuna? Radost je bila i Marijina snaga. Samo joj je radost mogla dati snagu da prijeđe judejska brda i bude na pomoć rođakinji. Radost je molitva, veo velikodušnosti, altruizma i života u Božjoj blizini. Radost je molitva. Radosno je srce plod ljubavi koja gori, ali ne izgara. Više daruje onaj tko daruje s radošću, a Bog ljubi onog tko daruje s osmijehom.

Radost je zaručnica ljubavi, kojom jedino možemo proniknuti duše. Sestra ispunjena radošću moli bez molitve. Radost je naša potreba i molitva – čak i tjelesna. Ona nas priprema na širenje dobra. Gospodinova je radost naša snaga. Utoliko će svatko od nas prihvatiti da živi vlastito siromaštvo u radosnom povjerenju. Nasljedovati Marijinu čistoću- eto ulice života koju moramo slijediti. Prikazuje poslušnost punu entuzijazma koji proizlazi iz nutarnje radosti.

Služite Kristu u siromasima i njihovoj tuzi s radosnom predanošću. Najbolji način kako pokazati našu zahvalnost Bogu i ljudima ogleda se u prihvaćanju svega u radosti. Jedna sestra ispunjena radošću poput sunca je što isijava Božju ljubav i nadu vječne sreće. Amen.

Označeno u