Sadržaj s oznakom: Majka Terezija

Ozdravljenje po zagovoru  Majke Tereze dogodilo se brazilskom inženjeru(35) koji je bolovao od tumora na mozgu i trebao je biti operiran, ali su mu prognoze bile slabe.

Kako ljudi mogu reći drugima da ne smiju ubijati jedni druge, a istovremeno prihvaćaju abortus?

Beskućništvo ne znači samo nemati kuće od cigle.

Neka vam ova molitva bude pri ruci tijekom cijelog dana.

Majka Terezija rado je hodočastila u marijanska svetišta, a posjetila je i Mariju Bistricu 1986. godine na poziv tadašnjega nadbiskupa kardinala Franje.

Ova svetica je prije ravno 70 godina otkada je zaogrnuta u jednostavno odijelo indijskih djevojaka krenula među najsiromašnije među siromasima. U nepunih 50 godina gorušičino zrno toliko je uzraslo, toliko se razvilo. Pitamo se pred ovom velikom sveticom kako je moguće, kad mi svoje slabosti, svoje nemogućnosti i sporosti srca, kada taj lik promatramo, pitamo se kako je moguće ...

Odabrano idejno rješenje kipa Majke Terezije koji će biti postavljen u Trsatskom svetištu, javlja IKA.

Na inicijativu Zajednice Albanaca Primorsko-goranske županije u ponedjeljak 13. studenoga u franjevačkom samostanu na Trsatu održan je radni sastanak na temu postavljanja kipa Majke Terezije u trsatskom svetištu.

Poput Majke Terezije otvorimo obzore radosti i nade za mnoge ljude koji su obeshrabreni te kojima je potrebno razumijevanje i nježnost – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci povodom spomendana te svetice koju je proglasio svetom 4. rujna 2016. godine za vrijeme svečanog misnog slavlja na Trgu sv. Petra.

Da današnji dan 2016-e. godine Papa Franjo Majku Tereziju proglasio svetom.

Objavljeno u Duhovni kutak | 18.8.2017.

Meditacija o radosti

Radost je dar Duha Svetoga, poseban znak Božjega kraljevstva.

Kad je maloj Agnes Bojaxhiu (Majka Terezija iz Kalkute) bilo sedam godina njena ju je majka zgrabila za ruku i odvela na dugu šetnju u park izvan sela.

"Albanka sam po krvi, Indijka po građanstvu. Po zvanju u vjeri katolička redovnica, po poslanju pripadam cijelom svijetu.

Objavljeno u Duhovni kutak | 4.9.2016.

Majka Tereza i Hrvati

Majka Tereza je od svoga djetinjstva bila vezana uz Hrvate, jer su hrvatski isusovci djelovali u njezinoj župi u Skoplju u Makedoniji.

Misionarke ljubavi nastanjene u gradu Mar del Plata, u Argenitni, napadnute su i zlostavljanje u njihovoj kući.