Sadržaj s oznakom: Majka Terezija

Majka Terezija rado je hodočastila u marijanska svetišta, a posjetila je i Mariju Bistricu 1986. godine na poziv tadašnjega nadbiskupa kardinala Franje.

Ozdravljenje po zagovoru  Majke Tereze dogodilo se brazilskom inženjeru(35) koji je bolovao od tumora na mozgu i trebao je biti operiran, ali su mu prognoze bile slabe.

Kako ljudi mogu reći drugima da ne smiju ubijati jedni druge, a istovremeno prihvaćaju abortus?

Beskućništvo ne znači samo nemati kuće od cigle.

Neka vam ova molitva bude pri ruci tijekom cijelog dana.

Ova svetica je prije ravno 70 godina otkada je zaogrnuta u jednostavno odijelo indijskih djevojaka krenula među najsiromašnije među siromasima. U nepunih 50 godina gorušičino zrno toliko je uzraslo, toliko se razvilo. Pitamo se pred ovom velikom sveticom kako je moguće, kad mi svoje slabosti, svoje nemogućnosti i sporosti srca, kada taj lik promatramo, pitamo se kako je moguće ...

Odabrano idejno rješenje kipa Majke Terezije koji će biti postavljen u Trsatskom svetištu, javlja IKA.

Na inicijativu Zajednice Albanaca Primorsko-goranske županije u ponedjeljak 13. studenoga u franjevačkom samostanu na Trsatu održan je radni sastanak na temu postavljanja kipa Majke Terezije u trsatskom svetištu.

Poput Majke Terezije otvorimo obzore radosti i nade za mnoge ljude koji su obeshrabreni te kojima je potrebno razumijevanje i nježnost – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci povodom spomendana te svetice koju je proglasio svetom 4. rujna 2016. godine za vrijeme svečanog misnog slavlja na Trgu sv. Petra.

Da današnji dan 2016-e. godine Papa Franjo Majku Tereziju proglasio svetom.

Objavljeno u Duhovni kutak | 18.8.2017.

Meditacija o radosti

Radost je dar Duha Svetoga, poseban znak Božjega kraljevstva.

Kad je maloj Agnes Bojaxhiu (Majka Terezija iz Kalkute) bilo sedam godina njena ju je majka zgrabila za ruku i odvela na dugu šetnju u park izvan sela.

"Albanka sam po krvi, Indijka po građanstvu. Po zvanju u vjeri katolička redovnica, po poslanju pripadam cijelom svijetu.

Objavljeno u Duhovni kutak | 4.9.2016.

Majka Tereza i Hrvati

Majka Tereza je od svoga djetinjstva bila vezana uz Hrvate, jer su hrvatski isusovci djelovali u njezinoj župi u Skoplju u Makedoniji.

Misionarke ljubavi nastanjene u gradu Mar del Plata, u Argenitni, napadnute su i zlostavljanje u njihovoj kući.