MICHAL SZABÓ iz Slovačke: Život je zbroj novih početaka

MICHAL SZABÓ i njegova žena LUCIA sa svojih šestero djece dolaze iz malog mjesta Hriňová u središnjoj Slovačkoj. Oboje imaju 34 godine, po narodnosti su Slovaci, ali zbog boravka u zajednici Cenacolo naučili su govoriti hrvatski i talijanski jezik.

Michal je u Zajednici boravio 6 godina, a sada je već 10 godina izvan nje. Lucija mu se pridružila na dvije godine kako bi napravila iskustvo zajednice radi boljeg upoznavanja zajedničkog hoda iz ovisnosti.

Michalova životna priča je neobična i snažna priča o ranjavanju, ponovnom susretu i opraštanju, novom početku nakon izlaska iz Zajednice Cenacolo, završetku srednjeg školovanja, počecima zarađivanja od pranja suđa do osnivanja vlastite firme koja se bavi pokrivanjem korovova, a sve s ciljem kako bi bio samostalniji i bliži svojoj ženi i obitelji.

Interesantna je i Lucijina životna priča koja iz ljubavi prema Michalu, iako žena bez vjere, fakultetski obrazovana, napušta sve i odlazi na iskustvo u Zajednici Cenacolo,a zatim ostaje kući prihvaćajući ulogu domaćice i kućne učiteljice. U trudnoći s trećim djetetom dobila je epilepsiju, a sa petim djetetom joj doktor priopćava kako joj je dijete umrlo u utrobi. Muž je nagovara na molitveni susret sa o. Jamesom Manjaklom na kojem dijete oživljava, a ona na godinu dana ozdravlja od epileptičnih napada. 

Njihova zajednička životna priča je svjedočanstvo življene vjere u Providnost i nastavak molitve i vjerovanja u čudo jer sada znaju kako su čuda doista moguća!

Na početku Nove godine koja je pred nama, neka nam ova njihova otvorenost Božjoj providnosti, doslovno življenje Evanđelja s povjerenjem da će se Bog brinuti za svoje, kao što se brine za ptice nebeske ili ljiljane u polju, bude poticaj za sve ono što nas čeka u budućim danima.

„Imamo plan BITI SRETNI!“ – a za sve drugo znamo kako Bog ima plan!„ – rekao je Michal, i s tom mišlju vaša urednica i voditeljica Paula Tomić želi vam puno povjerenja u Božji plan za vaš život u Novoj 2022. godini.

Označeno u