Misijsko poslanje

„On više ne umire smrt njime više ne gospoduje.“ (Rim 6, 9) „Gusta je i Tamna noć svladana - reče jednom sveti Hipolit – i omražena smrt osuđena na tmine; život probija u svijet, sve je prepuno neprolazna svijetla i oni koji se rađaju zadobivaju novi svijet; Krist, rođen prije zore, blista za sve, besmrtan i veći od sunca.“

Krist, čišći i viši od nebesa, sada sja u svoj slavi koju ima od Oca, takvoga ga gledajmo u ovom otajstvu, takvoga ga gledajmo u svetoj hostiji jer to je Krist, takav je nazočan u Duhu Svetom. On je s nama. A ovako je pisano o njemu: 'Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema.' Vi ste tomu svjedoci. (Lk 24, 46-48) I svi smo mi tomu svjedoci, Krist je teško trpio, treći dan ustao od mrtvih i u njegovo ime već se dvije tisuće godina propovijeda obraćenje za otpuštenje grijeha svim narodima svijeta i svakome čovjeku.

Dvije tisuće godina stalnih molitava, dvije tisuće godina vjere u živog Krista, dvije tisuće godina vjere u uskrsnuće donijelo je plodova na svim stranama svijeta, no sad je vrijeme da i mi krenemo sa svim žarom srca propovijedati obraćenje i naviještati evanđelje jer je i Sveti Papa Ivan Pavao II. jednom rekao: „Nakon dvije tisuće godina kršćanstva misijsko poslanje tek počinje.“ Vodi nas Otajstveni Kriste, vodi nas Duše Sveti jer mi te želimo slijediti.