Papa dijelio knjižice molitava i vjerskih istina u Vatikanu, Verbum ih dijeli u knjižarama

Priopćenje za medije: Papa dijelio knjižice molitava i vjerskih istina u Vatikanu, Verbum ih dijeli u knjižarama

Popularne knjižice molitva i vjerskih istina koje je papa Franjo besplatno dijelio u Vatikanu na hrvatski je prevela izdavačka kuća Verbum i cjelokupna prva izdanja tih knjižica, s ukupnom nakladom od deset tisuća primjeraka, podijelit će kupcima u knjižarama Verbum. Knjižice su sadržajem, uvezom i izgledom potpuno istovjetne onima koje je podijelio Papa Franjo.

Jedna od stvari koje su iznimno na srcu papi Franji jest povratak osobnoj i obiteljskoj molitvi i produbljivanje vjerskog života. S tim ciljem posebno su osmišljene dvije knjižice molitava i vjerskih istina koje je Papa s preporukom podijelio vjernicima na Trgu svetog Petra, a potom su stavljene u prodaju u vatikanskim knjižarama.

Prva knjižica pod jednostavnim nazivom Molitve sadrži sve temeljne katoličke molitve, zatim posebnu Papinu "molitvu pet prstiju", kao i blagoslov djece, snažne molitve protiv moći tame itd. Druga knjižica naslovljena Čuvaj svoje srce sadržava sve temeljne vjerske istine, potom Papino obrazloženje duhovne prakse Lectio divina i njegov poticajni nagovor o tome kako čuvati svoje srce. Na koncu je čitavo jedno poglavlje u kojem Papa obrazlaže zašto i kako se ispovijedati, nudeći detaljan ispit savjesti te čin kajanja. Knjižice su izgledom istovjetne izvornim izdanjima, a na naslovnicama donose prizore iz katakombi. Knjižica Molitve na naslovnici donosi fresku Orante iz Priscilinih katakombi u Rimu, a Čuvaj svoje srce Dobrog pastira iz katakombi svetog Kalista u Rimu, obje iz 3. stoljeća.

Vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana je prava za objavljivanje tih knjižica na hrvatskom jeziku povjerila nakladničkoj kući Verbum koja će po uzoru na papu Franju cjelokupna prva izdanja tih knjižica u ukupnoj nakadi od deset tisuća primjeraka besplatno podijeliti svim kupcima u knjižarama Verbum. Prva besplatna knjižica Molitve bit će dostupna od ponedjeljka 4. svibnja 2015. do isteka zaliha, a druga Čuvaj svoje srce od petka 15. svibnja do isteka zaliha.  
Svi oni koji ne stignu na vrijeme u knjižare Verbum i ne budu među deset tisuća onih koji će knjižice dobiti besplatno moći će također doći do svog primjerka, budući da će nakon što se podijele besplatni primjerci prvih izdanja biti stavljena u prodajudruga izdanja, kao što je to učinjeno i u vatikanskim knjižarama.

Osim spomenutih dviju knjižica Verbum je s posebnim dopuštenjem vatikanske izdavačke kuće objavio i Molitvenik pape Franje, koji sabire obje te Papine knjižice u jedno, a pridodane su im i poticajne Papine misli o molitvi. Taj posebni molitvenik objavljen je u kvalitetnom tvrdom uvezu i prikladnom malom formatu koji stane u svaki džep ili torbu, sukladno Papinoj želji: "Nosite ga uvijek sa sobom, kao pomoć da živite dan s Bogom".

Ako želite saznati još novosti iz Verbuma, kliknite OVDJE

Označeno u