Povjerenje veće od straha

Supružnici Ivo i Andrea Gabrić dolaze iz Splita, po zanimanju su pravnici te roditelji petero djece. Drugoj po redu, kćerki NORI sa sedam mjeseci dijagnosticiran je Williamsov sindrom.

Radi se o rijetkom poremećaju koji se očituje raznim problemima. Tako će pacijenti imati poteškoće s učenjem i razvojem, drugačiji izgled lica te različite individualne zdravstvene poteškoće. S druge strane, osobe imaju odlične komunikacijske vještine i razvijeni afinitet prema glazbi. – pa se ovaj sindrom opisuje i kao potpuna suprotnost autističnom spektru jer su ove osobe jako otvorene i komunikativne.

Kako je bilo nositi se s mišlju da s tvojim djetetom nešto nije u redu dok je još bilo u majčinom stomaku, prihvatiti dijagnozu, uključiti se u sve terapije rane dijagnostike, te kako i zašto sada vjeruju da im je baš Nora donijela Isusa u njihove živote, te zašto sada mogu reći: „Nijedna poteškoća nije prepreka. Pozvani smo ne gledati na granice maše djece, nego razvijati njihove mogućnosti!“ - poslušajte u današnjoj emisiji PUT SRCA urednice i voditeljice Paule Tomić.