Sadržaj s oznakom: Strah

Kako možemo svladati svoje strahove?

Tog dana kad nam je prof. Bilić rekao da naš sin Lovro, tada dječak od sedam mjeseci, ima hemofiliju, bili smo zbunjeni i prestrašeni, a nisam odmah ni shvaćala težinu te bolesti.

I onda kad se zatamne obzorja života, i onda kad se zatvore sve mogućnosti izlaza, i onda kad vlastito iskustvo bude govorilo suprotno, i onda kad izgledi budu nikakvi, i onda kad te spopadne malodušje i strah od neuspjeha, nemoj odustati nego pokušaj još jednom: baci mrežu na drugu stranu života

Hvaljen Isus i Marija! Želim posvjedočiti da je Isus i danas živ i prisutan u životima svih nas.

Velika je izdaja biti vjeran prošlosti na račun budućnosti. Jer, budućnost počinje danas.

Objavljeno u Meditacije | 22.3.2023.

Sloboda od straha

Molitva oslobađa od straha. Strah je nepovjerenje u nekoga ili nešto, strah je tjeskoba i osjećaj nesigurnosti i ugroženosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 23.2.2023.

Gdje se bez straha misli

Ondje gdje se misli bez straha
i gdje se glava visoko uzdiže;

Smrt se kretala prema velikom gradu. Susrela je jednog čovjeka. Upitao ju je: ''Čime se baviš?'' ''Danas ću ubiti deset ljudi!'' – odgovorila je smrt.

Podsjetimo na ovu lijepu istinu one koji su tjeskobni i u strahu:

Supružnici Ivo i Andrea Gabrić dolaze iz Splita, po zanimanju su pravnici te roditelji petero djece. Drugoj po redu, kćerki NORI sa sedam mjeseci dijagnosticiran je Williamsov sindrom.

Kako se osloboditi straha i pronaći životni mir?

Strah ili pouzdanje – što osjećamo pred Bogom? – o tom je pitanju papa Franjo razmišljao u podnevnom nagovoru prije molitve Anđeoskoga pozdravljenja, 19. studenog, posljednje nedjelje liturgijske godine, kada nam u misnim čitanjima Matejevo Evanđelje daje prispodobu o talentima.

Zašto se plašiš ovog novog dana i onoga što ti donosi?

Ne bojte se! Ta Gospodin Isus nas nikad neće ostaviti same – istaknuo je papa Franjo za vrijeme nedjeljnog podnevnog nagovora na Trgu svetoga Petra.

Apostoli ne vide nekog duha, neku utvaru kad im se Isus ukazao. Oni vide Isusa, osobu. Isus je uskrsnuo dušom i tijelom.

Bojimo se trokuta jer je simbol masonerije. Bojimo se zelene boje jer je simbol islamskog fundamentalizma.

Stranica 1 od 2