Put srca: Božić s udrugom "SUSRET"

U emisiji PUT SRCA emitiranoj na Radiopostaji Mir Međugorje u srijedu 16. prosinca gostovala je MATEA BREKALO, socijalna radnica i odgojiteljica u Udruzi za djecu s invaliditetom i teškoćama u razvoju „SUSRET“ iz Čitluka.

U razgovoru s urednicom emisije Paulom Tomić, podjelila je svoja osobna iskustva u radu s korisnicima Udruge, te pojasnila mnogobrojne aktivnosti koje Udruga organizira. Najposebniji je svakako svakodnevni dnevni boravak od 8,00 do 15.30 sati, za vrijeme kojega djeca sudjeluju u različitim radionicama, izletima, druženjima. Osiguran im je i doručak i ručak, a najkorisnije od svega, budući da Udruga posjeduje vlastito vozilo, djeca se u organizaciji Udruge dovoze od svoje kuće i vraćaju kući, a također se odvoze u škole u Mostar te vraćaju u radionicu. Na taj način, skinuta je velika obaveza sa pleća roditelja i omogućeno im je imati i normalan radni odnos.

U drugom djelu emisije bilo je govora o BOŽIĆNOM KULINARSKOM SAJMU kojeg su organizirali ove godine. Zbog novonastale situacije, nije bilo moguće organizirati večernja Božićna druženja, pa su se dosjetili, uz epidemiološke mjere, ipak svojim prijateljima i ljudima dobre volje pripremiti topli doručak, ručak i desert, koji se može kupiti ispred njihove radionice ovaj tjedan (14.-18. prosinca) u vremenu od 9,30-16,00 sati!

matea-brekalo-udruga-susret-citluk.jpg

Označeno u