Robert Medved: Susreo sam Božji poziv u tišini klanjanja

Jučer smo obilježili 21. Obljetnicu rođenja za Nebo fra Slavka Barbarića. Među mnogobrojnim stvarima koje je fra Slavko pokrenuo bilo je i Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu nakon večernje svete mise četvrtkom i subotom u Međugorju.

Osjetio se nadahnut Gospinom porukom u kojoj Ona kaže: „Ja sam uvijek prisutna kad se vjernici klanjaju. Tada se dobivaju posebne milosti.“ (poruka 15. ožujak 1984.)

Današnji gost emisije PUT SRCA koju uređuje Paula Tomić je mladomisnik, vlč. Robert Medved, zaređen 4. srpnja 2021. u rodnoj Župi sv. Ilije proroka u Brodskom Stupniku u Požeškoj biskupiji uz geslo 'Odvaži se i budi hrabar, s tobom je Gospodin Bog tvoj!' (Jošua, 1,9). On će nam upravo posvjedočiti o snazi Božje milosti koju je dobio na klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu: milost obraćenja, a zatim i milost poziva na svećeništvo. Trenutno je na službi kapelana u župi sv. Luke u Novskoj.

U Međugorje je došao po drugi put nakon šest godina. Razlog zbog kojeg dolazi je, kako on kaže, jedan prekrasan MIR koji se ovdje osjeća jer je mjesto natopljeno milostima koje dolaze iz puno s molitve, podijeljenih sakramenata, svete mise, ispovijedi... Ovdje je siguran da će mu se duša odmoriti u punini Tišine koja govori.

Njegovo svjedočanstvo o milosnom Božjem pozivu na svećeništvo poslušajte na linku:

Označeno u