„Samo je u Bogu mir dušo moja“

Sigurno znate onu poznatu izreku kako je NOGOMET najvažnija SPOREDNA stvar na svijetu.

Možda nismo niti svjesni kako život pravih sportaša nije nimalo lagan. Sve izgleda sjajno kada se pobjeđuje i kada si prvi, ali iza svake pobjede i uspjeha puno je treninga, odricanja, pokušaja i pogrešaka. Treba doista biti jako čvrst i dobro utemeljn kao čovjek, emocionalno, psihički i duhovno kako bi s emogao podnijeti i svaki uspjeh, a posebno i svaki neuspjeh koji neminovno prati sve ljude, a posebno sportaše.

Upravo iz ovako jednog iskustva dolazi naš današnji gost. On se zove MIHAEL KARLOVČEC iz Sv. Martina na Muri u Međimurju. Danas ima 30 godine.

Dugo godina naganjao je sportsku, nogomentnu karijeru. Ali ipak, duboku u srcu uvijek je postojala jedna praznina i jedan vapaj. Životni usponi nisu ga zadovoljavali, a životni padovi samo su pojačavali nezadovoljstvo i nemir. Nakon „slučajnog“ dolaska u Međugorje i to 25.6.2017. godine (tada nije znao da je baš taj dan godišnjica Gospinih ukazanja), nakon molitve na Brdu Ukazanja, njegov život se promjenio.

Otkrio je bogatstvo Božje Riječi i molitvu krunice. Konačno je pronašao i shvatio kako je PRAVI MIR SAMO U BOGU! Svima nama u današnjoj emisiji PUT SRCA u razgovoru s urednicom emisije PAULOM TOMIĆ donosi ovu poruku: „Ovdje na zemlji smo kao u nekoj areni, borimo se i treniramo... Nekad nam to bude teže, nekad lakše, ali na kraju je samo jedno važno: hoćemo li kroz svu tu borbu naučiti ljubiti i praštati, jer to nam je jedini put kojim ćemo se jednoga dana VRATITI KUĆI U NEBO KAO POBJEDNICI!"