Viđenje Antikrista prema Mariji Valtorti

Sotonsko razdoblje bit će tri puta okrutnije od antikršćanskog razdoblja. Ali će biti kratko, jer za one koji će živjeti u tom trenutku molit će čitava proslavljena Crkva usred svjetlosti Neba, molit će Crkva koja se čisti usred pročišujućih plamenova ljubavi, molit će vojujuća Crkva s Krvlju posljednjih mučenika.

I dok tmine i žar pakla , oluje i munje Sotone budu isprevrtale svijet, spasit će se samo oni koji će znati stajati u sjenu Svetohraništa odakle izlazi svaka snaga, jer Ja sam Snaga živih i tko se hrani sa Mnom, s vjerom i ljubavlju, postaje jedno s mojom Snagom. I malo će biti tih spasenika, jer nakon vjekova i vjekova ljubavi moje za čovjeka, čovjek nije naučio ljubiti. Ali nitko Me neće moći optužiti ako se izgubi. Zlo raste sve više. 

Kad bude pobijeđen Antikrist, doći će razdoblje mira. - Isus

Isus je pokazao Mariji Valtorti  Zvijer u figurativnoj viziji u diktatima koje smo ovdje iznijeli. Marija Valtorta u svom objašnjenju ovako opisuje ono što je vidjela

18. srpnja 1943. Dobri Isus  pokazao mi je takvu neopisivo groznu zvijer, zaista tako ogavnu, koja me ispunja još gađenjem i najradije bi vikala... A Dobri Isus još mi daje do znanja, da su ipak njegovi pogledi umanjene vrijednosti u odnosu na njegovu realnost, jer nijedna ljudska stvarnost ne može jednostavno personificirati na točan način Višnju Ljepotu  i najnižu grubost. Hvala Bogu i za to što, ako je zvijer bila na uglu, upravo kraj mene bio je moj Isus, svijetao, lijep, plavi...Svijetlo u Svjetlosti! Uspoređujući Kristov lik, tako radostan, tako upečatljiv, sa likom onoga drugoga, Krist je veoma nježan, čistih, jasnih očiju – ako ih se usporedi s perverznim očima drugog, znači da treba žaliti proklete grešnike, koji su predani ovome drugome, jer su oni odbacili Isusa./>Dakle, kad sam vidjela Zvijer...ne bi je željela vidjeti više jer je ogavna. Molit ću se da čim manje takvih grešnika dođe do njegovih pandži, a istovremeno molim se dragom Bogu da mi odvrati od ove pošasti. Danas nije baš tako lijep dan i ja sam zahvalna Bogu za ovakav dan. I čak sam zahvalna dragom Bogu, jer Njegov dragi glas daje mi do znanja zašto sam jučer imala to viđenje, koje me je jučer strašno mučilo, jer sam mislila da se radi o upozorenju na moj račun.

Isus kaže: «Razmatraj o Mojoj Ljepoti i Sjaju uspoređujući sve to s crnom grdobom Zvijeri. Iako se radi o odbojnom viđenju, nemoj se bojati gledati. Ti si u Mojim rukama. Ne može doći do tebe i naškoditi ti. Gle? Niti ne gleda na tebe. Ona već ima toliko drugih plijena, koje će slijediti.

Da li sada misliš da bi vrijedili ostaviti Mene i slijediti Zvijer? Ipak, svijet ju slijedi, i napušta Mene. Gledaj kako je proždrljiva i nemirna. Njezin je to čas da slavi pobjedu. Ali pogledaj i to kako traži mrak, kako bi mogla djelovati. Ona mrzi Svijetlo, a znaju je zvati Lucifer! Gle kako on hipnotizira one koji nisu opečaćeni Mojom Krvi? On skuplja sve svoje napore jer zna da je to njegov čas a da se približava Moj čas, kad će biti pobijeđen zauvijek. Njezina paklena moć i sotonska inteligencija stalni su rad – djelovanje – Zla,  da bi se povećao njegov plijen, u suprotnosti našem djelovanju Dobra, Jednobitnog u Triju Osoba. Ali moć – snaga – i inteligencija ne bi nadvladali ako bi posred ljudi bila Moja Krv i spremna volja. Ljudima nedostaje previše toga da bi posjedovali  oružje za obranu od Zvijeri. Ona to zna i djeluje otvoreno, a da se ne prikrije blažim prikazivanjima. Neka Zvjerina neopisiva rugoba  vodi tebe do sve veće spoznaje i veće pokore, za tebe i za tvoju palu braću i sestre čije su duše bez osjećaja i smisla ili su začarane pa ne mogu vidjeti. Neke duše iako vide, skoče do Zloga, da dobiju njegovu pomoć za sat vremena, i za taj čas vremena plaćaju vječnom propasti.»

Da li ti je poznato što Meni znače srca darovana Ljubavi? One su Moj Raj na Zemlji. Vi ste oni koji donosite djelić Raja na ovaj siromašan svijet. Na tom  komadiću Božji Sin stavlja svoje stopalo, da  pronađe svoju radost među djecom Oca...

Izvor: Marija Valtorta,Quaderni 1943.