(VIDEO) „Majke, ZAŠTO proklinjete svoju djecu?!“ – vlč. Zlatko Sudac

Ovo su jako ozbiljne stvari. Kad majka „pod normalno“, proklinje svoje rođeno dijete…kao poštapalica.

Na ovim prostorima toga ima jako puno…nažalost i previše. Priča se malo o ovome jer je kao i alkohol, bogopsovka, kladionica i kocka jedna od „tabu“ tema. To je tako kod nas…pa eto…i mi nastavljamo tradiciju.

Međutim, posljedice proklinjanja i đavlekanja mogu biti izrazito pogubni za dijete, djetetov život, zdravlje…vrag spremno čeka a na ovakav način mu se otvaraju vrata. Mons. Milivoj Bolobanić, don Josip Radić, vlč. Zlatko Sudac, fra Ivo Pavić i ostali svećenici nagledali su se itekako ozbiljnih posljedica ove opasne „poštapalice“.

Roditeljska kletva nije zafrkancija…roditeljska kletva je itekako ozbiljna „pozivnica“ za vraga i njegove demone. Stoji u knjizi Sirahovoj: „Blagoslov oca gradi kuću djeci, majčina kletva temelje ruši.“ Vlč. Zlatko Sudac objašnjava koliko opasno može biti kad majka proklinje svoje dijete: „Majčina kletva temelje ruši, a majčin blagoslov je itekako diže. Majčina kletva. Ja sam se naslušao kad mati svoje dite pošalje „k vragu“.

I to onako pod normalno. Svako malo: „K vragu, vrag te zel, proklet …“ POD NORMALNO.

Vlč. Zlatko se hvata za glavu te tužnim glasom opominje: „Pa što to radite ljudi…pa što to delamo…pa evo, tako nam je kako je…tako je kako je!!! Ako jedna majka može reći: „Vrag te zel, proklet bio“…pa što je tek u srcu te matere?! Zamislite se nad tim. Zamislite se ljudi. I odmah bez oklijevanja promijenite tu naviku. ODMAH. Ako Boga znate.“

Pogledajte i video: