Sadržaj s oznakom: Djeca

Dragi moji roditelji, nije neka tajna da svi provodimo puno vremena pred razno raznim ekranima: mobitelima, računalima, televizijom...

Ako pripadate onoj grupi roditelja koja se trudi zaustaviti gomilanje igračaka u svom domu, imamo dobre vijesti za vas. Stručnjaci savjetuju da putovanja i nova iskustva bolje utječu na dječji razvoj od skupih igračaka.

U emisiji PUT SRCA od srijede 4. svibnja, progovorili smo o jednoj doista interesantnoj temi, a to su POTEŠKOĆE KOJE ŽIVE RODITELJI DJECE S TEŠKOĆAMA ILI OSOBA S INVALIDITETOM.

Objavljeno u Molitve | 30.4.2022.

Molitva za one koji žele djecu

Dobri Oče, Stvoritelju svega, Ti si sve dobro uredio i blagoslovio muškarca i ženu da budu plodni i da naseljavaju zemlju i nebo.

Koliko god nešto na prvi pogled izgleda dobro i bezazleno, ipak može imati nesagledivo loše posljedice.

Deset molitava koje treba znati svaki katolik.

U općini Čitluk već više godina vrlo uspješno djeluje Udruga roditelja i prijatelja djece s teškoćama u razvoju “Susret”. Na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj 21. ožujka 2022. za novu predsjednicu Udruge “Susret” izabrana je Dragica Jerkić iz Blizanaca, a za zamjenika predsjednika Ivo Bevanda iz Čitluka.

Levi i Lia brat su i sestra koji nam o radosnom događaju Uskrsa govore jednostavno i iskreno.

“Kada bih svojim prijateljima mogla dati samo jedan savjet, to bi bio ovaj.”

Objavljeno u Poučne priče | 5.4.2022.

Spora igra

Usporite malo, život nije trka, glazba je svuda okolo. Ovu pjesmu napisala je tinejdžerica bolesna od raka. Htjela je vidjeti koliko će ljudi shvatiti njenu pjesmu. Pjesmu je napisala djevojka u posljednjoj fazi bolesti, u New York bolnici. Proslijedio ju je njen liječnik.

Mnoga djeca i mladi odlaze na misu zbog jednog jedinog razloga- zato što ih "tjeraju" roditelji.

Za svu nerođenu djecu...Plač anđela

U brojnim dječjim crtanim filmovima, smatra čitateljica, mogu se primijetiti poruke koje djeci nisu primjerene, štoviše, koje u njima izazivaju loše ponašanje, noćne more, strahove.

Majka je upitana: "Od djece, koje najviše voliš?"

Dijete koje doživljava neprijateljsko ponašanje, uči se svađati.

Molitva bračnih parova koji nemaju djece:

Stranica 1 od 12