Sadržaj s oznakom: Djeca

Dragi moji roditelji, nije neka tajna da svi provodimo puno vremena pred razno raznim ekranima: mobitelima, računalima, televizijom...

“Kada bih svojim prijateljima mogla dati samo jedan savjet, to bi bio ovaj.”

Objavljeno u Molitve | 30.4.2023.

Molitva za one koji žele djecu

Dobri Oče, Stvoritelju svega, Ti si sve dobro uredio i blagoslovio muškarca i ženu da budu plodni i da naseljavaju zemlju i nebo.

Deset molitava koje treba znati svaki katolik.

Koliko god nešto na prvi pogled izgleda dobro i bezazleno, ipak može imati nesagledivo loše posljedice.

Levi i Lia brat su i sestra koji nam o radosnom događaju Uskrsa govore jednostavno i iskreno.

Za svu nerođenu djecu...Plač anđela

U brojnim dječjim crtanim filmovima, smatra čitateljica, mogu se primijetiti poruke koje djeci nisu primjerene, štoviše, koje u njima izazivaju loše ponašanje, noćne more, strahove.

Majka je upitana: "Od djece, koje najviše voliš?"

Dijete koje doživljava neprijateljsko ponašanje, uči se svađati.

Molitva bračnih parova koji nemaju djece:

Svjedoci smo kako u suvremenom svijetu sve manje mladih dolazi na svetu misu. U National Catholic Registeru Matt Archbold progovorio je o svojoj frustraciji koja je povezana s onim roditeljima koji svojim tinejdžerima odobravaju propustiti odlazak na svetu misu.

Djeca su takva. Pola čuju pola ne čuju, a neke nepoznate riječi ili imena zamijene  drugim sličnim stvarima. Evo što su neki odgovarali na vjeronauku:

Već od prve godine djeca su sposobna mnogo stvari učiniti samostalno. Zaduženja koja pomažu razvijanju odgovornosti, a odgovaraju dobi djeteta, omogućuju i najmanjima da se osjećaju kao važan dio obitelji.

Ujedinjeni narodi 12. veljače obilježavaju tragediju djece vojnika. Djeca se novače u Jemenu, Južnom Sudanu i Srednjoafričkoj Republici. U Južnom Sudanu se više od 19 000 maloljetnika koristi kao vojnike.

Ponosni otac objavio je snimku svoje kćeri i njenih reakcija tijekom molitve kada je imala svega 20 mjeseci.

Stranica 1 od 12