Sadržaj s oznakom: Djeca

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Lijep je običaj dati djeci blagoslov, a posebno prije spavanja.

Ona, Nebeska Majka i Učiteljica najkraći je i najsigurniji put djetetu do škole,obećana zaštita koja će preteći svaku opasnost, sigurna ruka koja će najbrižljivje primiti male ručice i povesti u novi svijet otpračajući ih pogledom koji nagoviješta da če ih paziti kao "kao zjenicu oka svoga".

Dvije djevojčice su se rugale trećoj na autobusnoj stanici. Ono što se dogodilo u nastavku će vas oduševiti.

Dobri sv. Ivo, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.

Ljubav prema Božjoj utjelovljenoj mudrosti rodila se kod sv. Monike već u roditeljskoj kući u Tagasti, jer je bila član jedne odlične kršćanske obitelji.

Nakon humanitarne akcije "POMOĆ DJECI UKRAJINE" radiotelevizija Maria Vision Međugorje organizira humanitarnu akciju za pomoć djeci iz Hercegovine. Prikupljati će se školski pribor i školske torbe.

Maria Montessori (Italija, 1870. – Nizozemska, 1952.) poznata je talijanska pedagoginja, liječnica i tvorac pedagoške metode Montessori.

Objavljeno u Obitelj | 10.8.2022.

Važna pravila odgoja

Roditelji trebaju djecu osposobiti za život

Kad sam se ispovjedio zadnji put? Je li prošlo više od godine dana od moje zadnje sv. ispovijedi?

Objavljeno u Svjedočanstva | 26.7.2022.

"Mama, vidio sam Isusa"

Počelo je kao uobičajna kasna proljetna večer u našem malom gradu u Tuscaloosi, Alabama.Bilo je suđeno da 15. lipanj 2000. godine postane noć koju moja obitelj nikada neće zaboraviti.

Objavljeno u Obitelj | 25.7.2022.

Djeca nisu vaše vlasništvo

Draga djeco budućnosti, vi ste oni koji se ne morate dati tiranizirati ili prepustiti dominaciji roditelja, već učiniti da vas ljube. Obiteljski je ambijent mjesto gdje se odvijaju najteže interpersonalne dinamike.

U zadnje vrijeme, postalo je vrlo popularno organizirati tzv. katoličke ljetne kampove za djecu. Njihova ljepota sastoji se u tome da uz program „za odmor tijela“ kombinira i program "za odmor duše“.

Postoji tiha tragedija koja se trenutno razvija, u našim domovima i koja zahvaća naše najdragocjenije – našu djecu.

Djetinjstvo je  najljepše razdoblje u životu čovjeka.

Ovakvo pismo moglo bi poslužiti svim roditeljima, ali i djeci na svijetu.

Stranica 1 od 12