Život djece s teškoćama i invaliditetom u uvjetima pandemije covid-19

U emisiji PUT SRCA koja je emitirana u srijedu, 9. prosinca, gostovala je DANIJELA KEGELJ ravnateljica Gradskih vrtića Mostar i predsjednica Udruge roditelje i djece s teškoćama VEDRI OSMJEH iz Mostara.

Danijela je i majka sad već odraslog djeteta s teškoćama, sina Ivana, i na početku emisije možete čuti njezino svjedočanstvo o vlastitoj borbi s korona - virusom i o tome kako je dobri Bog ipak sve to nekako posložio i izveo na dobro.

Zatim je u emisiji DANIJELA podsjetila i kako je ovogodišnji slogan Međunarodnog dana osoba s invaliditetom "Pogledaj, usprkos koroni, ja to mogu!", a u okviru aktivnosti vezanih za taj dan Udruga "Vedri osmjeh", kao jedan od partnera europskog projekta SOCIETIES, provodi kampanju "Zaštitimo osobe s invaliditetom tijekom pandemije covid-19".

U okviru tog projekta rađeno je istraživanje u regiji u kojem je sudjelovalo 266 organizacija koje rade s osobama s invaliditetom te je evidentirano da je čak 106 organizacija civilnog društva potpuno prestalo s radom u vrijeme epidemije, istaknula je naša današnja gošća. ''Također je došlo do gubitka kvalificiranog osoblja, smanjenja usluga za najugroženije kategorije, smanjenja različitih vidova socijalne zaštite. Snaga jedne zajednice se ogleda i u tome kakvi smo u krizi prema najslabijima, a evo vidljivo je da smo općenito slabi pa je onda lako zaključiti kako je osobama s invaliditetom, koji su definitivno među najranjivijim članovima društva.''

Označeno u