Zov Kraljice Mira: Draga djeco, ja vas volim i vi volite!

Gospa je došla k nama iz ljubavi. Ona dobro zna da je ljubav srž i jezgra kršćanskoga i evanđeoskoga života.

Ona zna da je Bog iz ljubavi postao čovjekom pod njezinim srcem. Bogočovjek Isus Krist dao je svoj život iz ljubavi za nas. Umro je za nas da bi nas spasio. Neumorno nas uči da nas Bog beskrajno ljubi te da smo i mi pozvani ljubiti Boga iznad svega i svakoga bližnjega svoga kao sebe sama. Žarko i istinski ljubiti i biti iskreno ljubljen u ljudskoj je prirodi. To daje životu pravi smisao, ispunjava život velikom radošću i nepomućenom srećom.

Zato će Gospa reći: „Draga djeco, kad biste znali koliko vas ljubim, plakali biste od radosti!“ Doista je tako! Kad iskusimo nečiju iskrenu ljubav koju nismo zavrijedili, plačemo od radosti i ushićenja. U jednoj poruci Gospa će reći: „Draga djeco, vi ste izabran narod i Bog vam je dao velike milosti. Niste svjesni svake poruke koju vam upućujem. Sada želim reći samo: molite, molite, molite! ... jer vas volim i želim da u molitvi spoznate moju i Božju ljubav...“ (15. XI. 1984.)

Vrlo je bitno da znamo što je to ljubav, da je to težnja naše volje prema spoznatu dobru. To je naša odluka da se tom dobru predamo i darujemo, da to dobro usrećimo. Naše najveće dobro i svetinja je Bog. Kad istinski ljubimo Boga, mi smo s njim stalno povezani. Ljubav prema Bogu najbolje se ostvaruje u molitvi. Zapravo, molitva je sjedinjenje s Bogom u ozračju ljubavi. Po ljubavi čovjek najlakše i najbolje raste, razvija se i usavršava. Kad molimo, mi upoznajemo i Marijinu ljubav prema sebi. Potrebno je zaista dugo moliti da bismo shvatili ljubav. Kada to shvatimo, onda nam ništa ne će biti teško. Sve će ići lako.

„Draga djeco! Ne znate ljubiti i ne znate s ljubavlju slušati riječi koje vam upućujem. Budite svjesni, ljubljeni moji, da sam ja vaša Majka i da sam došla na zemlju kako bih vas učila iz ljubavi slušati, iz ljubavi moliti, a ne iz prisile što nosite križ. Križem se Bog proslavlja preko svakog čovjeka...“ (29. XI. 1984.) U toj poruci Gospa je izrijekom odgovorila zašto je došla k nama. Ona želi da to ozbiljno shvatimo i da se damo poučiti. 

Fra Petar Ljubičić

Označeno u