MARIJA JURKOVIĆ: Temelj svega je duhovno zdravlje čovjeka

Gošća emisije Agape, koju svakog petka uređuje i vodi fra Mario Knezović, bila je ovaj put gospođa MARIJA JURKOVIĆ iz Ljubuškog. Ona je teolog i hagioasistent, članica Zajednice „Molitva i Riječ“.

Hagioterapija je naziv za istraživačko-terapijsku metodu koju je utemeljio dr. sc. Tomislav Ivančić. Hagioterapija otkriva snagu duha i bezgranične mogućnosti razvoja i učvršćivanja antropološkog zdravlja čovjeka kad živi po prirodnim i moralnim zakonima.

U emisiji u razgovoru s gošćom, otkriti ćemo u kakvom je stanju danas ženski svijet. Muškarci će moći doznati kako razumjeti svijet žena, a one, žene, će više shvatiti zašto se povremeno osjećaju opterećene i potrošene.

„Sredi svoje srce i nutrinu, pogledaj gdje su tvoji nemiri i patnje, što te unutra jede i grize. Zatečena sam količinom antidepresiva, sredstava za spavanje i raznih pomagala koje ljudi danas uzimaju kao bombone, unose kemiju u svoj organizam, a to nimalo ne pomaže. Očito da tim svojim nemirima trebamo pristupiti na drugačiji način. Mirna savjest, čistoća duha je temelj za lagan opravak na psihofizičkoj razini„ između ostalog je kazala Marija Jurković.

Emisiju u cijelosti poslušajte na linku: