Međugorje će rasti onoliko koliko budu rasli vidioci, mi u župi i hodočasnici. Svi smo odgovorni. Što znači rast Međugorja ako mi ne rastemo?

Ono je darovano zbog nas, zbog našega duhovnog rasta i života s Bogom. Značenje Međugorja ne smijemo prebacivati na vanjsku pojavnost niti ga promatrati trijumfalistički. Ono je najprije nutarnja dimenzija. Mene osobno ne zanima toliko što će se u svijetu događati, više me zanima župna zajednica. Ako sve usporedimo s jednom rijekom koja ima vrelo u Međugorju, onda je naša zadaća vrelo čuvati čistim. Uspijemo li to, ljudi će dolaziti i napajati se. Uprljamo li mi ovo vrelo, teško će ga moći itko u daljnjim tokovima čistiti.

Nadam se ipak da će Bog mnogim dušama u župi dati duha molitve i posta, vjere i ljubavi, te će uvijek biti jakih filtara i vrelo će biti čisto, a župa i hodočasnici kao stablo zasađeno pokraj voda tekućica koje u svako vrijeme donosi plod.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Preminuo don Niko Luburić, bivši profesor glazbe na sarajevskom KBF-u
25. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.