Sadržaj s oznakom: fra Slavko Barbarić

Objavljeno u Kolumne | 20.5.2022.

Gospa je znala što nas čeka

Smisao međugorskih ukazanja i poziva na mir po molitvi, postu i praštanju možemo shvatiti upravo u ovom trenutku naše povijesti, jer je lako živjeti u miru kad je vanjski mir siguran, jer je lako praštati i govoriti o praštanju kad nisi uvrijeđen, o slobodi kad nisi u zatvoru, o nadi kad nis razočaran, o ljubavi kad te mržnja ne salijeće i ne opravdava tuđom mržnjom.

Bilo je to davne 2000.god…Dogodilo se u Walsinghamu, pokrajini Norfolk, državi Engleskoj. Bilo mi je tada 23.god. i sjećam se sebe tada - „izranjena do boli“.

Zahvalnost je nutarnji stav čovjeka koji duboko , svjesno doživljava da je stvorenje Božje, da nije gospodar svoga života, da mu je život i sve što ima darovano.

Molitelji iz grupe „Gospa Majka moja“ običavaju moliti ovu Posvetnu molitvu Gospi koju joj je 1997. napisao fra Slavko Barbarić:

Gospa je željela da molimo srcem, što znači moliti s ljubavlju.

"Moj suprug je oslobođen alkoholizma", svjedoči hodočasnica iz Međugorja čiji se suprug u korizmi zauvijek ostavio ovog poroka.

Objavljeno u Molitve | 18.3.2022.

KRIŽNI PUT S MARIJOM

MOLITVA U GETSEMANSKOM VRTU

“Korizma je vrijeme kad se sjećamo Kristove ljubavi s kojom trpi za nas.

Na današnji dan 11. ožujka prije 76 godina u malom selu Dragićina u obitelji Marka i Luce Barbarić kao četvrto od ukupno šestero djece, rodio se fra Slavko Barbarić.

Fra Slavko Barbarić pripovijeda kako je susreo jednu majku koja nakon pogibije svoga sina nije više išla u crkvu, nije više molila, nije se više ispovijedala, jer je za smrt optuživala Boga.

Objavljeno u Duhovni kutak | 16.2.2022.

Biblija u obitelji

Sv. pismo je riječ Božja upućena čovjeku.

Jelena Vasilj, djevojka s mističnim iskustvom nutarnjeg govora, sva zadivljena ljepotom Majke koju joj bi dopušteno doživjeti, radosna i ushićena, postavlja pitanje koje bi svako dijete postavilo svojoj majci: „Gospe, zašto si tako lijepa?“

Svaki čovjek po sebi je pitanje i traženje odgovora a Bog je odgovor i čekanje tražitelja(fra.Slavko Barbarić).

Sva su marijanska svetišta mjesta molitve i ispovijedi, obraćenja i ozdravljenja, ali je Međugorje sada aktualno. Ono se događa.

U srijedu, 24. studenog 2021., župljani župe Međugorja i župljani susjednih župa te hodočasnici diljem svijeta na najljepši mogući način – s molitvom - obilježili su 21. obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića, franjevca koji je uvelike oblikovao Gospinu školu ljubavi i života.

„Kad biste znali koliko vas ljubim, plakali biste od radosti“.

Stranica 1 od 8