PETAK: 23. OBLJETNICA SMRTI FRA SLAVKA BARBARIĆA

U petak, 24. 11. 2023. obilježit će se dvadeset treća obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, svećenika, franjevca koji je svojim životom i djelom obilježio Međugorje i Gospinu školu života i ljubavi.

Podsjetimo i kako je kroz sve ove godine ukazanja, Gospa samo njegovo ime spomenula u svojim porukama, i to dan nakon njegove smrti, 25. 11. 2000. kada je rekla: „Veselite se jer se vaš brat Slavko rodio u nebu i zagovara za vas!“

Njegovi zemni ostaci nalaze se na groblju Kovačica, iza župne crkve, i već su postali mjesto molitve i milosti za brojne hodočasnike.

Stoga ne čudi što je obljetnica njegove smrti prilika za mnoge da mu još jedanput iskažu svoju zahvalnost za njegovu otvorenost Gospinoj prisutnosti i njegovom neumornom služenju Kraljici Mira u širenju njezinih poruka,.

Kao i prošlih godina obljetnica njegovog 'rođenja za Nebo' obilježit će se na više načina.

4. HODOČAŠĆE 'FRA SLAVKOVIM STOPAMA'

Hodnja od fra Slavkove rodne kuće u Dragićini do njegovog posljednjeg počivališta na groblju Kovačica u Međugorju, župe u kojoj je djelovao, prvi put je održano 2020. na inicijativu molitvene grupe „Gospa, Majka moja“ koju su s radošću prihvatili članovi fra Slavkove obitelji, župljani župe Čerin i župe Međugorje. Hodočašće je dobilo naziv: FRA SLAVKOVIM STOPAMA. Okupljanje sudionika je u 9,00 sati, a hodnja iz Dragićine u Međugorje poći će u 9,30 sati.

KRIŽNI PUT NA KRIŽEVCU

Župni ured poziva sve župljane i hodočasnike na molitvu križnog puta na Križevcu u 14,00 sati s posebnim sjećanjem na onaj zadnji fra Slavkov križni put koji je bio tog sudbonosnog petka prije 23 godine.

Podsjetimo, fra Slavko Barbarić umro je 24. studenoga 2000. u 15,30 sati. Nakon završene pobožnosti Križnoga puta, kojega je svakoga petka obično predvodio na Križevcu za župljane i hodočasnike, osjetio je bolove. Sjeo je na kamen, ubrzo legao na zemlju, izgubio svijest i dušu predao Gospodinu.

VEČERNJA SVETA MISA

Obljetnica fra Slavkove smrti obilježit će se i slavljenjem večernje sv. Mise u 18 sati u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova. Svetu misu će predslaviti fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, projekta za život koji je osnovao fra Slavko 1993. godine