Nakladna kuća Verbum uoči marijanskog mjeseca svibnja objavila je knjigu

"Krunica s razmatranjima pape Franje". Ova poticajna knjiga s meditacijama pape Franje pomoći će čitatelju da na dubok način proživi molitvu krunice, razmatrajući o ključnim događajima otajstva Isusova života, smrti i uskrsnuća u zajedništvu s Marijom, posrednicom svih milosti. Svojim neposrednim, jasnim i dubokim mislima Papa se obraća izravno srcu svakoga čitatelja, a osim njegovih razmatranja sabranih iz više različitih govora i tekstova knjiga sadrži i upute za molitvu krunice, tumačenje uvjeta za oprost povezan uz molitvu ove omiljene pobožnosti svih naraštaja, kao i petnaest obećanja moliteljima krunice koje je Blažena Djevica Marija objavila bl. Alanu de la Rocheu. Knjizi je pridodano i nekoliko prekrasnih Papinih molitava koje je uputio Mariji u važnim trenutcima svojega pontifikata.

Molitva krunice, dan za danom, čini učiniti velikima ne sebe same, vlastito ime, vlastito ja, nego dati prostora Bogu, slaviti njegovo ime, učiniti ga prisutnim u našemu životu te, po nama, u povijesti svijeta. A promatrati Isusa Marijinim pogledom: to je nutarnje iskustvo onoga koji moli krunicu. Kada molimo krunicu, to je kao da Marija pripovijeda tko je Isus: o njegovu životu, o njegovim riječima, o njegovim djelima. Ono što jest i što treba biti kršćanin spoznaje po Djevici iz Nazareta. Ona je uzor svakomu kršćaninu.

Stoga je ova "Krunica s razmatranjima pape Franje" izvrsno sredstvo za upoznavanje s Isusom kao i pomoć na putu vlastite izgradnje.  

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Poljski liječnik: ‘Nerođena bolesna djeca odlukom Ustavnog suda su dobila zaštitu’
26. November 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.