Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

Već je svima jasno tko je ove godine "odgovaran" da duhovne pjesme dopru do Vašeg srca, razvesele vas, ohrabre i odvedu u neke nove visine. No, tko je odgovoran za dio zahvale, molitve i za duhovne poticaje? U nastavku ćemo vas upoznati s duhovnicima koncerta ''Progledaj srcem'', piše Laudato.

Koncert "Progledaj srcem" najveći je koncert suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj, a već petu godinu zaredom puni zagrebačke dvorane. Zbog velikog dosadašnjeg uspjeha i interesa, ove se godine održava u najvećoj hrvatskoj dvorani Areni Zagreb 11. svibnja 2019. godine s početkom u 20:00 sati kada će se kroz pjesmu, zahvalu i molitvu ujediniti tisuće i tisuće posjetitelja. Upravo tako: kroz pjesmu, zahvalu i molitvu. Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

Za one koji možda ne znaju fra Jozu Grbeša, on je magistar teologije koji 1986. godine stupa u franjevački red u Humcu. Studij filozofije i teologije završava u Londonu, a ubrzo odlazi u Ameriku gdje se zaređuje za svećenika te postaje župnik u hrvatskoj Župi sv. Jeronima u Chicagu. Danas je fra Jozo kustos hrvatskih franjevaca SAD-a i Kanade, Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji.

Fra Jozo Grbeš neće biti sam - u duhovnim poticajima pridružit će mu se velečasni Boris Jozić koji je završio studij u Rimu na Papinskom lateranskom sveučilištu, a službu svećeništva vrši od 2014. godine u Zagrebu. Ako netko još ne zna za vlč. Jozića, možete ga vidjeti i čuti u župi sv. Petra Apostola gdje se sada nalazi kao župni vikar, ali i na youtube kanalu "Pod smokvom" gdje zajedno sa još šestoricom svećenika širi Božju Riječ i prenosi duhovno ozračje zajednice ujedinjene u Božjoj blizini.

I velečasni Jozić je uzbuđen zbog koncerta i poziva Vas da ga slavite zajedno s njim.

- Gospodin će se proslaviti kroz nas i po Božjoj slavi će sigurno svako srce koje se nalazi u dvorani slaviti i hvaliti Gospodina. Upravo želim da tako proslavljeni svi ljudi odu iz Arene i budu svjedočanstvo drugima i tako dalje proslavljuju Njega – rekao nam je vlč. Jozić.

Ako već niste, karte možete kupiti OVDJE i zajedno s nama proslaviti Gospodina u najvećoj zagrebačkoj dvorani, a onda Ga, puni doživljaja i duhovnog poticaja s koncerta, slaviti i izvan nje.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
DEVETNICA SVETOM JOSIPU ZAŠTITNIKU HRVATSKE
01. June 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.