Klapa Samoana skupina je glazbenika koji uopće ne znaju govoriti hrvatski, ali znaju fenomenalno pjevati – na hrvatskom!

Klapa Samoana koju čini skupina glazbenika koji ne znaju govoriti hrvatski, zapjevala je tradicionalnu hrvatsku pjesmu 'Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata' kod Hrvatskih franjevaca u Chicagu i oduševila sve prisutne.

Fra Joe Grbes, poglavar Franjevačkog reda u Americi i Kanadi te Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji na svom Facebook profilu objavio je njihovu izvedbu koja je ujedno i jedna od najomiljenijih katoličkih pjesama u Hrvata posvećenih Djevici Mariji, Kraljici Hrvata.

Poslušajte:

Klapu Samoa čini skupina zaljubljenika u hrvatsku klapsku pjesmu. Osnovana u Aucklandu 2011. godine, klapa Samoana iste je godine imala i svoj prvi nastup i to na Božićnom koncertu Hrvatskog društva u Aucklandu. Potom klapa nastupa na raznim događanjima u hrvatskim i pacifičkim krugovima, njegujući tradicionalni hrvatski klapski a capella zvuk. Posebnost je klape što su njeni članovi porijeklom sa Samoe i Tonga, koji ne govore hrvatski jezik, a ipak besprijekorno pjevaju pjesme iz svih dijelova Hrvatske, čak i na dijalektu, te ih s visokim entuzijazmom i predanošću promoviraju na drugom kraju svijeta.

Samoa je otočna država u Tihom oceanu, poznata po tome što je to prvo mjesto na svijetu gdje stiže Nova godina.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Nekad je bila najveća kršćanska crkva, danas je muzej i opet bi mogla postati džamija
03. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.