Blaženi i uskoro sveti kardinal Stepinac bio je zatvoren, mučen, suđen u montiranom procesu i stigmatiziran jer je bio veličina koja nipošto ne bi izdala ili zatajila interese svoga naroda.

General je proveo u zatvoru otprilike onoliko vremena koliko i bl. Stepinac. Također se borio protiv montiranog procesa i onih koji se nalaze s drugu stranu pravde. Sve je to, baš kao i Stepinac, radio jer je vjerovao u dobro i konačnu pravdu. Nije morao, jer u prljavom i nemoralnom svijetu politike uvijek se nađe način kako spasiti sebe prodajući interes naroda. On to nije učinio. Učinio je suprotno, žrtvovao je sebe kako bi spasio obraz i dostojanstvo jedne ideje.

Slavili smo Stepinčevo. Ono što je veličanstveno je činjenica da Stepinac nije jedini “Stepinac među Hrvatima.” Stepinci su svuda oko nas sa svojim žrtvama. A žrtva, ona nikad nije uzaludna. Pogotovo kad dolazi od tako velikih ljudi, napisao je putem Facebooka Marijan KnezovićMarijan Knezović je student Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Opisuje se kao mrzitelj nepravde, zagovornik slobode i idealist. Svojim društvenim radom želi upozoravati na položaj Hrvata u BiH te predano raditi u okviru društvenoga aktivizma kako bi poboljšao njihov položaj. Marijan ima samo dvadeset jednu godinu a u Zagreb je došao iz hercegovačkoga gradića Posušja. Student iz Hercegovine posljednjih je nekoliko godina i autor internetskoga dnevnika, odnosno bloger. Čitati ga možete OVDJE.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Trodnevnica Majci Božjoj Bistričkoj
10. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.