Sadržaj s oznakom: Blaženi Alojzije Stepinac

'Vjera je katolička prvo i najveće dobro hrvatskog naroda, kao što svjedoči bjelodano čitava povijest naša'

Kada je govor o ljubavi, nitko nije toliko zvan na službu njezinu kao Crkva Katolička, koja s Kristovim razumijevanjem nastavlja djelo Kristovo.

Zbog sve veće raširenosti pobačaja, potaknut „odgovornošću pred Bogom i ljubavlju prema narodu“, nadbiskup Stepinac odlučio je uputiti pismo liječnicima kako bi ih potaknuo na razmišljanje i probudio njihove savjesti. Iako svjestan kako će njegove riječi kod mnogih izazvati samo „prezirni smiješak“, nadbiskup poput pravog pastira Crkve, oštro, ali s ljubavlju naviješta Božji zakon. Njegove su riječi, nažalost, vrlo aktualne i danas.

Alojzije Stepinac peto je od osmero djece u pobožnoj i radišnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penić.

Alojzije po milosrđu Božjem i Svete Apostolske Stolice milosti nadbiskup zagrebački, svima svojim vjernicima milost i mir od Boga, Oca našega i Gospodina Isusa Krista!

Donosimo vam Stepinčeve korizmenu propovijedi izrečenu 12. ožujka 1935.

U čast blaženog Alojzija Stepinca i u nadi njegove skore svetosti, zapisana je ova pjesma godine Gospodnje 2018., na blagdan Velike Gospe.

Objavljujemo tekstove razmišljanja nad postajama križnoga puta s 59. planinarskog križnog puta nadahnute riječima bl. Alojzija Stepinca koje je napisala vjeroučiteljica Katarina Pučar.

Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!

Gospodine Bože, ti si sluzi svome Alojziju kardinalu Stepincu udijelio milost, ne samo vjerovati u Isusa Krista nego i trpjeti za njega neustrašivim apostolskim žarom i ljubavlju prema Crkvi.

Jednog sam dana osjetio bolove iza desnog uha. Najprije sam pomislio da je to od propuha ili nečeg sličnog.

Svake su osude vrijedni malodušnici i sumnjičavci među katolicima. Kažu, svijet je već poganski, ne isplati se više dirati u to.

Među brojnim pismenim svjedočanstvima koja su pristigla u San Giovanni Rotondo mnogo ih je došlo i iz nekad komunističkih zemalja Istočne Europe. U njima se mogu pronaći dokazi kako je Padre Pio u bilokaciji* posjećivao i te zemlje.

„Pravi muževi ne sagibaju koljena pred lažnim duhom vremena, jer to traži od nas muževni ponos.

Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom.

Stranica 1 od 7