Sadržaj s oznakom: Blaženi Alojzije Stepinac

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u petak 24. studenoga, na dan posvete bazilike sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, svečano misno slavlje prigodom proslave dolaska relikvija bl. Alojzija Stepinca.

Svečano euharistijsko slavlje prigodom kojega će zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u trajni posjed svečano darovati relikvije blaženoga Alojzija Stepinca poslušajte u najavi Laudato TV.

Nakon ulaska partizanskih “oslobobodioca” u Zagreb u svibnju 1945. godine i završetka Drugog svjetskog rata, komunistička je vlast ubrzo počela nastupati po načelima svoje ideologije. Uslijedile su brojne teškoće kako za hrvatski narod, tako i za Alojzija Stepinca i Crkvu.

„Zagledani u Alojzija Stepinca koji je, oplemenjen mukom Isusovom, hrabro proživljavao kalvarijske dane Katoličke crkve u hrvatskom narodu sredinom 20. stoljeća, nadam se da će svaki vjernik naći nadahnuće za optimizam utemeljen na Božjoj pobjedi. Jer Blaženik je uvijek bio svjestan kako sve prolazi, a Bog ostaje“, piše dr. Juraj Batelja i sabire nadahnjujuće Alojzijeve misli.

Na današnji dan, 11. listopada 1946., osuđen je na 16 godina zatvora zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac.

O nastanku župe koju je na samu novu godinu 1941. godine ustanovio zagrebački nadbiskup dr. Alojzije Stepinac.

I kao samac/samka koja je svakako željela pronaći svoj "obiteljski put", uz ostale aktivnosti - prije par godina sam se učlanila i u Katsus...

Na današnji dan, 3. listopada 1998. godine, papa sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici, proglasio je blaženim zagrebačkog kardinala, slugu Božjega, Alojzija Stepinca.

Homiliju postulatora kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, koju je izgovorio u nedjelju 1. listopada u Krašiću na misi prigodom 25. obljetnice beatifikacije kardinala Stepinca, prenosimo u cijelosti.

Ususret proslavi 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca donosimo hrvatski prijevod Dekreta o mučeništvu sluge Božjega Alojzija Stepinca, objavljen na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Dana 18. rujna 1946. uhićen je zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac...

Dvadesetpeta obljetnica beatifikacije blaženog Alojzija Stepinca bit će obilježena misnim slavljem u Mariji Bistrici u subotu 30. rujna s početkom u 11 sati, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Treća korizmena homilija u zagrebačkoj prvostolnici 27. veljače 1940.:

Nakon završetka rata, u vrijeme kada je oružje utihnulo u cijeloj Europi i kada se antifašistička i demokratska Europa radovala miru, Tito i njegovi partizani počeli su svoj krvavi ubilački pir.

"Pazite dakle na svoje djevojačko poštenje!

Stranica 1 od 8