Sadržaj s oznakom: Blaženi Alojzije Stepinac

O nastanku župe koju je na samu novu godinu 1941. godine ustanovio zagrebački nadbiskup dr. Alojzije Stepinac.

Na današnji dan, 11. listopada 1946., osuđen je na 16 godina zatvora zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac.

Na današnji dan, 3. listopada 1998. godine, papa sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici, proglasio je blaženim zagrebačkog kardinala, slugu Božjega, Alojzija Stepinca.

Treća korizmena homilija u zagrebačkoj prvostolnici 27. veljače 1940.:

1.  Jeste li znali da blaženi Alojzije nije mogao pravilno izgovoriti 'r' do svoje četvrte godine? Svoju govornu manu ispravio je zahvaljujući lugaru koji mu je pod jezik stavio komadić tvrdoga kruha. U svega nekoliko dana       takvog vježbanja Stepinac je naučio pravilno govoriti.

Nakon završetka rata, u vrijeme kada je oružje utihnulo u cijeloj Europi i kada se antifašistička i demokratska Europa radovala miru, Tito i njegovi partizani počeli su svoj krvavi ubilački pir.

"Pazite dakle na svoje djevojačko poštenje!

 Donosimo snažnu propovijed bl. Alojzija Stepinca na svetkovinu sv. Petra i Pavla održanu na današnji dan, 29. lipnja 1945.

'Vjera je katolička prvo i najveće dobro hrvatskog naroda, kao što svjedoči bjelodano čitava povijest naša'

Kada je govor o ljubavi, nitko nije toliko zvan na službu njezinu kao Crkva Katolička, koja s Kristovim razumijevanjem nastavlja djelo Kristovo.

Alojzije po milosrđu Božjem i Svete Apostolske Stolice milosti nadbiskup zagrebački, svima svojim vjernicima milost i mir od Boga, Oca našega i Gospodina Isusa Krista!

Projekcije s likovima sv. Ivana Pavla II., kartom Hrvatske i svim mjestima koja je pohodio, te likom bl. kardinala Alojzija Stepinaca bile su prikazane na vodenom zastoru zagrebačkih fontana u petak 7. svibnja od 20 do 23 sata, izvijestila je udruga Misijska Europska Inicijativa „Kristov stol“.

Alojzije Stepinac peto je od osmero djece u pobožnoj i radišnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penić.

Donosimo vam Stepinčeve korizmenu propovijedi izrečenu 12. ožujka 1935.

Objavljujemo tekstove razmišljanja nad postajama križnoga puta s 59. planinarskog križnog puta nadahnute riječima bl. Alojzija Stepinca koje je napisala vjeroučiteljica Katarina Pučar.

Stranica 1 od 7