Sadržaj s oznakom: Blaženi Alojzije Stepinac

Konferencija ‘‘Blaženi Alojzije Stepinac – svjedočanstvo vjere, ustrajnosti i nade‘‘ održana je u utorak u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Konferenciju je organizirala hrvatska zastupnica Željana Zovko, a među govornicima su bili povjesničari i crkveni predstavnici.

U čast blaženog Alojzija Stepinca i u nadi njegove skore svetosti, zapisana je ova pjesma godine Gospodnje 2018., na blagdan Velike Gospe.

Objavljujemo tekstove razmišljanja nad postajama križnoga puta s 59. planinarskog križnog puta nadahnute riječima bl. Alojzija Stepinca koje je napisala vjeroučiteljica Katarina Pučar.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln svečano je u nedjelju proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca piše dijaspora.hr.

Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom.

Na stranicama Zagrebačke nadbiskupije ponovno je objavljen 29. lipnja na svetkovinu svetih Petra i Pavla razgovor vođen u veljači prošle godine sa svećenikom Josipom Đuranom.

Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!

Gospodine Bože, ti si sluzi svome Alojziju kardinalu Stepincu udijelio milost, ne samo vjerovati u Isusa Krista nego i trpjeti za njega neustrašivim apostolskim žarom i ljubavlju prema Crkvi.

Jednog sam dana osjetio bolove iza desnog uha. Najprije sam pomislio da je to od propuha ili nečeg sličnog.

Svake su osude vrijedni malodušnici i sumnjičavci među katolicima. Kažu, svijet je već poganski, ne isplati se više dirati u to.

Među brojnim pismenim svjedočanstvima koja su pristigla u San Giovanni Rotondo mnogo ih je došlo i iz nekad komunističkih zemalja Istočne Europe. U njima se mogu pronaći dokazi kako je Padre Pio u bilokaciji* posjećivao i te zemlje.

Josip je najstariji Stepinčev pranećak i velik dio svojeg života proživio je uz kardinala Stepinca. Želja mu je da skupi sva svjedočanstva onih koji su bili u Krašiću u to vrijeme.

„Pravi muževi ne sagibaju koljena pred lažnim duhom vremena, jer to traži od nas muževni ponos.

Oko 7 sati ujutro pohodio ga je Mijo Stepinac, suprug njegove najstarije sestre Barbare.

Stranica 1 od 7