Međunarodna molitvena inicijativa "Iskra Milosrđa" poziva na molitvu krunice Božjega milosrđa na otvorenom u gradovima i selima 28. rujna 2019. godine u 15 sati.

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove se godine pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u ostvarenju međunarodne molitvene inicijative “Iskra Milosrđa”, molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova. Molitva će se kao i ranijih godina održati 28. rujna 2019. u 15 sati, na dan beatifikacije o. Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa.

Pozivaju se svi koji će toga dana molitvu organizirati u svojim gradovima, mjestima i selima na otvorenom da se do nedjelje, 8. rujna, jave Koordinaciji (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) s informacijom o mjestu održavanja. Koordinacija će vijest proslijediti dalje pokretačima inicijative u Poljskoj, medijima i svima zainteresiranima.

Naime, inicijativa “Iskra Milosrđa” pokrenuta je 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, “Sat Milosrđa” – također je stalno. Nakane molitve su: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu, za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, kao i na Papine molitvene nakane. Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Gospa nije nikad sama
12. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.