Često sam znala čuti, kada se pričalo o nekom zaljubljenom paru, riječi: "To je jednostavno bila ljubav na prvi pogled!"

I kada sam bila malđa, vjerovala sam da se nešto takvo i može dogoditi. Samo mi nikada nije bilo jasno, zašto i ja to nisam okusila? Svoju sliku o idealnoj ljubavi i idealnom dečku, stvorila sam na temelju romantičnih komedija. Tamo je sve prikazano kao sasvim jednostavno i sudbonosno. Naiđeš na dečka, on se osmijehne i tvoj cijeli svijet je drugačiji. Ali, danas se pitam, iako tada o tome nisam razmišljala - gdje je duhovna dimenzija u svemu tome?

Za početak, postavljam pitanje - što je ljubav? I, gdje je granica između ljubavi i zaljubljenosti? Zaljubljenost podrazumjeva leptiriće u trbuhu, polet, radost,... Ljubav je nešto sasvim drugačije i dubljih dimenzija. Ljubav prihvaća sve pozitivne strane osobe, ali i sve mane. Ljubiti znači, potpuno prihvatiti osobu. Ljubav ne teži "zadovoljavanju nagona", već gleda osobu očima čistoće i darivanja. Naučio si voljeti, tek onda kada si spreman zaboraviti sebe, a potrebe drugoga staviti u prvi plan. Zato se ljubav nikada ne rađa na "prvi pogled". Ljubav se gradi, ona raste vremenom. Zaljubljenost, zaluđenost i sl., neće nikada biti ljubav.

Ako i danas tražiš tu pravu ljubav, prepusti sve Bogu u ruke. Ako Njega voliš i ako ti je On na prvom mjestu, sve će se u tvome životu posložiti onako, kako On to hoće. Tvoje srce, stavit će u ruke onoga, tko se neće igrati s njim, nego će ga čuvati - kao što draguljar čuva otkriveni dijamant, u svojoj riznici.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić upozorava na migrantski kaos u BiH: ‘Imamo silovanja, zapaljene kuće, provaljivanja’
23. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok