Kako bismo pravilno naučili moliti, potrebno je postati – biti jednostavan i ponizan poput djeteta.

Dijete je najveći Božji dar. Svi smo jednom bili djeca. Nama je starijima teško vladati se kao dijete. Što, zapravo, znači biti kao dijete? Dijete je otvoreno i iskreno, ponizno i spontano, zrači povjerenjem. Ono je radost roditeljima i svima koji s njime dođu u doticaj. Raduje se životu i svakom prijatelju. Živi u sadašnjosti. Zato što dijete svakoga

voli, svi vole dijete. Postati kao dijete znači biti iskren, otvoren, spontan. Radovati se što živim i imam Boga za Oca koji me neizmjerno voli. Svi smo djeca Oca nebeskoga. To znači prihvatiti ovo vrijeme kao dar Božji i sve ljude kao braću i sestre. Volja je Božja dopustiti Bogu da nas voli i učini radosnima i sretnima, kako bismo svaki trenutak pretvarali u trenutak spasenja za sebe i za druge.

Kao što dijete ima potpuno povjerenje u oca, majku, prijatelja, tako se i mi potpuno možemo prepustiti Bogu i imati neograničeno povjerenje u njega. On nas nikada ne će iznevjeriti. On je onaj u kome mi živimo i djelujemo. Postati kao dijete znači biti čvrsto uvjeren da me Bog neizmjerno voli i imati u njega neograničeno povjerenje. Biti mu uvijek otvoren, iskren i na svemu zahvalan.

Naš božanski Spasitelj to od nas očekuje. On je cijenio dječju jednostavnost, iskrenost i nesebičnu ljubav, stoga je rekao: „Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao mala djeca, doista nećete ući u kraljevstvo nebesko. Dakle: tko god se ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskome. Tko god primi poradi mene jedno ovakvo dijete, mene prima!“ (Mt 18, 3-5). Pokažimo se kao djeca i tako molimo. To će biti prava i iskrena molitva.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Tilma sa slikom Gospe iz Meksika među najvećim je izazovima znanosti
15. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.