Hvaljen Isus i Marija! Dragi moji! Samo oni koji su oslonjeni na istinu Božje Riječi osjetiti će kako je ovaj život prolazan.

U toj mjeri ako Njegova privremenost služi onoj vječnoj, već ovdje postaje, živa slika Vječnoga. Moramo znati da je samo Isusovoj volji naša sreća i ispunjenje. Zato je Isus i ostao s nama da nam pomogne da je ostvarimo i da što prije u nama zavlada Njegovo kraljevstvo. Nikad se ne obazirite na one koji idu prostranim, to jest, širokim putevima čija budućnost je propast i smrt. Ustrajte na tom uskom putu da bi živjeli vječno. Ovaj nam je život dan da se sami odlučimo u koju vječnost ulazimo. Što više srcem molite, kako to i traži naša Majka, moći čete se oduprijeti na vrijeme svim napastima koji vas vrebaju. Isus je uvijek s nama i čeka da ga samo pozovemo. Sve svoje brige i tegobe povjeravajte svome Trojedinom Bogu i on će vas okrijepiti i sačuvati od ruke zlotvora. Nikad vas neće izvrgnuti ni dopustiti da im padnete u ruke, samo ako se budete držali Isusovih savjeta.

Braćo i sestre! Vaša vjera mora rasti tako da vas na Isusovu putu ništa ne može pokolebati ni zaustaviti. Duh uvijek mora biti spreman na borbu protiv tijela. Samo povjerenje u Isusa će vas uveliko osloboditi i zaštiti od svih bočnih vjetrova. Ali da bi nekoga zavolili morate ga upoznati. Svi oni koji budu živjeli po Isusovoj Riječi, razotkrit će ga u svome srcu. Biti će poput naše Majke, nositelji mira i svakog drugog blagostanja. Njihova imena se nikada neće zatrti, jer će biti upisana u knjizi života. Isus je uvijek s nama i nadgleda svaki naš korak. Daje nam više snage i hrabri nas na našem putu da se ne spotaknemo, nego da idemo čvrsto za Isusom. Kraljica Mira, naša Majka je na poseban način s nama kao nikada dosada. Oni koji se budu odazvali Njenom pozivu, prepoznat će da su to Njena vremena kad Ona ponovno priprema dolazak Svoga Sina. Blago onom koji se uključio u tu pripremu. On već sada pjeva: HOSANA SINU DAVIDOVU. Zato se ne bojte! Isus je rasvijetlio tmine. Tko god vjeruje u Isusa i živi po Njegovoj Riječi, tmine ga obuhvatiti neće. Sve naše slabosti koje je uzeo, poništio je Svojom mukom. Od nas se traži da čvrsto uzvjerujemo i da ga slijedimo na tom putu. Put nije težak, jer je Isus svu njegovu težinu slomio i jaram njegov poništio.

Dragi moji! Svijet i tijelo prolaze. Zaista, čiji se život ne bude temeljio na Isusovoj Riječi, uvenut će i zauvijek se izbrisati iz knjige života. Oni koji se budu podložili i živjeli po Isusovu nauku, već sada ovdje će uživati mir Neba i slobodu anđeosku. Sve vas blagoslivljam u ime Isusa Krista i neka vas naša Majka prati i štiti od svih nametljivih kukaca. Mir vama!

Zanima te i ovo?
Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve o Stepincu: Hoće li ga Katolička Crkva kanonizirati nije naša stvar
04. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.