Povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara, akademska umjetnica Eva Vukina nacrtala je novu sliku inspiriranu patnjama i žrtvom Grada heroja.

Na slici je prikazan naš Spasitelj Isus Krist kako grli Vodotoranj - znak palog Vukovara, vječni simbol otpora agresije i simbol izdržljivosti. Dok su ga pogađale stotine projektila znao je da ne smije pokleknuti, Vodotoranj u Vukovaru odbio se srušiti. Mlada umjetnica ovim je dirljivim prikazom ponudila znak nade.

Trenutno ne pronalazim prave riječi, sve ono što osjećam i mislim preneseno je u ovu sliku… Ovo je Vukovar 18. studenog 1991. Hvala Ti!”, napisal je Vukina na svom Facebook profilu.

Javnost je s radom Eve Vukine posebno bila upoznata na ovogodišnjem koncertu “Progledaj srcem” kada je ova mlada umjetnica koja predivno slika kršćanske motive za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Blaženu Djevicu Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb.

Vukina je završila Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci prije godinu dana kad je obranila diplomsku radnju, a danas živi u Čakovcu gdje je i rođena i odrasla.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 31.3.2020.
31. March 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.