U sklopu izdavačkoga niz

HOSANA koji donosi pristupačne i cjenovno povoljne knjižice s omiljenim pobožnostima i molitvama, upravo su objavljena tri nova naslova: Devetnica u vrijeme tjeskobe, Devetnica u vrijeme depresije te Devetnica u vrijeme kada oplakujemo voljenu osobu. Radi se o devetnicama koja se temelje na biblijskim tekstovima i posebnim molitvama, a namijenjene su svima onima koji se nalaze u teškim životnim situacijama.

Devetnica u vrijeme tjeskobe
Mnoštvo briga i problema svakodnevno tišti naše srce. I ne htijući često se nađemo preplavljeni strahovitom tjeskobom, zabrinuti za mnoštvo stvari na koje možemo utjecati vrlo malo ili ništa. U takvim trenutcima Bog nam poručuje: “Sam Gospodin ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći!” (Pnz 31,8). U ovoj biblijskoj devetnici naći ćemo molitve i biblijske tekstove koji nas uče da se poput djeteta s potpunim povjerenjem predamo u ruke Boga koji nas ljubi. Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

Devetnica u vrijeme depresije
U vremenu posvemašnjega beznađa, neopisive duhovne boli i tame Božji nam glas u tišini našega srca neprekidno šapće: “Nisi sam.” Ova je devetnica poziv da osluhnemo taj Božji glas i uvidimo da ponad svih poteškoća i mračnih misli i za nas sija Sunce koje je bezuvjetna Ljubav; naš Put koji će nas izvesti iz tame, Istina koja će raspršiti sve naše laži, Život koji nikada ne će uminuti. Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

Devetnica u vrijeme kada oplakujemo voljenu osobu
U vrijeme oplakivanja voljene osobe nijedna riječ, nijedan pogled i nijedna gesta utjehe ne mogu doprijeti do dubine naše boli. To je vrijeme kada svoj obamrli i iscrpljeni duh trebamo natapati iz jedinoga Izvora, od Onoga koji je život sam. U ovoj biblijskoj devetnici nalaze se molitve i svetopisamski tekstovi pogodni za razmatranje u tomu teškom razdoblju koji nam mogu pomoći da obnovimo svoju vjeru i pouzdanje da ćemo jednoga dana ponovno biti zajedno sa svojim voljenima. Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

U istom nisu popularnih devetnica objavljene su i omiljena pobožnost pape Franje Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove, čudotvorna molitva u svim potrebama Isuse, misli se ti!, molitveni vodič 15 minuta s Isusom itd. Sve knjižice omiljenih devetnica i pobožnosti možete pogledati na linku ovdje.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Ike Mandurić: Što nas je zateklo i gdje je izlaz?
16. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.