U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 22. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Posljednja vremena – drugi dio" Michaela O'Briena, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum, istodobno s premijerom objave romana u Americi, na hrvatskom jeziku objavila je novi hit roman Michaela D. O'Briena. Riječ je knjizi "Posljednja vremena - drugi dio. Ilija u Jeruzalemu", dugo očekivanom drugom nastavku najčitanijeg suvremenog kršćanskog romana. Ta uzbudljiva priča o približavanju koncu vremena donijela je svjetsku slavu svom autoru Michaelu O'Brienu, poznatom i po romanima "Otok svijeta", "Pomrčina sunca", "Očeva pripovijest" itd.

U prvom dijelu romana "Posljednja vremena" redovnik otac Ilija se po Papinu nalogu suočio s čovjekom koji se uspinje na vrhunce svjetske moći i planira postati Predsjednik buduće svjetske Vlade. Papa je posumnjao da bi upravo on mogao biti Antikrist te je ocu Iliji povjerio tajni zadatak da mu se približi i pozove ga na obraćenje, što on i čini, ali svi se njegovi pokušaji da izvrši svoju misiju na koncu pokažu uzaludnima.

U ovomu drugom nastavku, glavni junak Ilija, sada biskup progonjen i tražen zbog lažne optužbe za ubojstvo, ponovo se pokušava približiti Antikristu. U pratnji subrata redovnika Henoka kriomice ulazi u Jeruzalem upravo u trenutku kad i Predsjednik stiže u grad kako bi započeo novu fazu svojega uspona na vlast i pripravio put svojoj globalnoj vladini. Ilija se sada nada da će ga uspjeti razotkriti kao Antikrista i tako upozoriti čovječanstvo na nadolazeću duhovnu opasnost. Kako se priča razvija, različiti se ljudi u susreću s ocem Ilijom i u tim susretima otkrivaju se njihove najdublje tajne. Ilija ustraje u svojoj misiji do samoga kraja, čak i kada sve izgleda izgubljeno, a neočekivani i uzbudljivi vrhunac ove priče svjedoči o istini da Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube.

Iako se tek pojavio u knjižarama, ovaj vrhunac priče o posljednjim vremenima smješten u naše vrijeme, najtraženije je izdanje u knjižarama Verbum, a o čemu svjedoči više stotina prodanih romana od njegove objave 5. listopada, kao i niz pozitivnih reakcija čitatelja.

Michael O'Brien je suvremeni pisac, esejist i slikar. Urednik je Nazareth Journala, katoličkog obiteljskog časopisa, i autor je brojnih knjiga, a najpoznatiji je kao autor romana "Posljednja vremena" s kojim je stekao publiku diljem svijeta. Piše i održava predavanja na temu vjere i kulture. Njegovi članci na tu temu objavljivani su u mnogobrojnim časopisima. Već dvadeset godina umjetnik je s punim radnim vremenom, sa slikama i muralima koji se nalaze u crkvama i muzejima širom Sjeverne Amerike. Sa ženom i šestoro djece živi u Combermereu, Ontario.

Zanima te i ovo?
Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve o Stepincu: Hoće li ga Katolička Crkva kanonizirati nije naša stvar
04. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.