„Pasija 2: Uskrsnuće": Novi film Mela Gibsona

Film koji detaljno opisuje tjeskobu koju su iskusili Kristovi učenici u tri dana između raspeća i uskrsnuća.

„Pasija 2: Uskrsnuće", novi film Mela Gibsona, nastavak filma „Pasija“, bit će prikazan u kinima 2021. godine. Prethodni film „Pasija“ počeo je s prikazivanjem u kinima tijekom Velikog tjedna, a zabilježio je međunarodnu zaradu od 611,899,420 dolara. Visoka zarada svakako je bio jedan od razloga što se redatelj odlučio isto učiniti i s novim filmom.

GLUMAČKA POSTAVA
Na velikom platnu pojavit će se isti glumci iz prve „Pasije“: a to su: Jim Caviezel (u ulozi Isusa), Maia Morgenstern, Christo Jivkov i Francesco De Vito.

ZANIMLJIVOSTI O FILMU
Prvi put u povijesti filma bit će prikazana tri dana nakon Kristove smrti. Nova Pasija 2: „Uskrsnuće“ započinje tamo gdje je prva završila, tj. u trenutku Kristova ukopa, nakon kojega će se, trenutak po trenutak, pripovijedati o tri dana nakon Kristove smrti.

Među raznim scenama filmske priče bit će prikazane spletke u Herodovoj palači te nedjelja Uskrsnuća u Jeruzalemu. Nadalje, redatelj nije zaboravio prikazati snažne tematike poput: vlasti, pohlepe i ambicije nekih likova koji su uključeni u raspeće poput Poncija Pilata, Kajfe i Jude.

"Film - prema onome što kaže sam Mel Gibson - neće biti samo prikaz jednog izvanrednog događaja kao što je Kristovo Uskrsnuće, već i svih događaja koji su s njim povezani, a koji dodatno svjedoče o njegovom značenju". Scene su snimane u: Izraelu, Maroku i Europi.

Film je koštao oko 20 milijuna dolara. Prvu verziju scenarija napisao je Dan Gordan (scenarist «The Hurricane» i «Murder in the First»), a kasnije ga je prepravio Randall Wallace (scenarist filma „Braveheart“, filma u kojem je Gibson trijumfirao u dvostrukoj ulozi i redatelj i glumca).

Tagged under