U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 20. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Obitelj je dragocjeno blago" pape Franje, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

"Obitelj je dragocjeno blago" niz je kateheza o obitelji koje je papa Franjo održao u razdoblju između dviju Sinoda o obitelji, od listopada 2014. do listopada 2015., a koje su cjelovito sakupljene u ovoj knjizi koju je na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum.

Ovaj poticajan i nenadomjestiv priručnik za svaku obitelj izražava Papinu duboku očinsku zabrinutost za temelje obitelji koji određuju život svakoga pojedinca i zato progovara o brojnim temama koje se tiču svakodnevnih situacija i problema obiteljskoga života: o ulozi očeva u obitelji, o majkama, braći i sestrama, o važnosti baka i djedova, o bolesti u obitelji, o nestašici novca, međusobnomu nerazumijevanju, bolesti djece, o smrti u obitelji, o važnosti molitve, svjedočenju vjere, o crkvenom i društvenom pozivu bračnih parova, o zaručništvu, kao i o vrlo aktualnim pitanjima rastave i izazova roditeljstva u modernome društvu; sva ta i mnoga druga pitanja Papa rasvjetljuje vjerom i nadom u Uskrsloga.

Ova mudra, jednostavna i životno konkretna promišljanja pape Franje bit će od goleme važnosti svima koji žele osnažiti i obogatiti svoj obiteljski život kao i svima onima koji su na bilo koji način u kontaktu s obiteljima.

Popratnu riječ hrvatskomu izdanju priredio je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Valter Župan, ističući knjigu kao korisnu ne samo obiteljima, nego i kao vrijedno pomagalo u radu svim djelatnicima i suradnicima u pastoralu braka i obitelji u Hrvatskoj, budući da donosi brojne svevremene istine i naputke.

Zanima te i ovo?
Mladi katolički muškarac poručio: ʽS ponosom govorim kako je Blažena Djevica Marija moja ljubljena Mama i kako me je ona osobno pozvala na molitvu kruniceʼ
05. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.