Osamnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, navršava se u subotu, 24. studenog 2018.

Obilježit će se molitvom Križnog puta na Križevcu u 14 sati i slavljenjem sv. Mise u 18 sati u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova. Fra Slavko Barbarić je umro 24. studenog 2000. nakon završene pobožnosti Križnoga puta, na Križevcu, a zemni mu ostaci počivaju na međugorskom groblju Kovačica.

Evo što o fra Slavku piše njegov dugogodišnji prijatelj KREŠIMIR ŠEGO:

Fra Slavko Barbarić bio je među prvim svećenicima koji su nakon Gospinih ukazanja započeli pastoralno djelovati u Međugorju. Budući da je bio teolog, doktor religiozne pedagogije, i psihoterapeut, a uz to je, što govorio što razumio, 7 svjetskih jezika, zadatak mu je bio slijediti vidioce te se posvetiti pravilnom tumačenju i širenju Gospine poruke. On se sa „događajima u Međugorju susreo 1982., otkada se sav stavio u Gospinu službu: molitvom, usmenom i pisanom riječju, svjedočanstvom, sudjelovanjem na molitvenim susretima diljem svijeta, očinskim prihvaćanjem hodočasnika; brigom za ovisnike, siromašne i djecu o kojoj nema tko skrbiti; posjetima uhićenicima; organiziranjem različitih sadržaja – hodnje mira, svećeničkog seminara, molitvenog susreta mladih, seminara za bračne parove, seminara posta i molitve – što Međugorju daje prepoznatljiv pečat.

Kad mislimo na fra Slavkovo djelo i djelovanje, obvezatno nam u pamet dolazi riječ srce, koju je i te kako koristio i često pisao: molite srcem, postite srce, slavite Misu srcem, klanjajte se srcem… Tako je mogao govoriti, i pisati, jer je sve činio srcem – živio je srcem, molio srcem, drugoga prihvaćao srcem, pomagao srcem, davao se srcem, a sve srca prepuna povjerenja u Gospodina i Kraljicu Mira.

I tako razdijeljeno, fra Slavkovo je srce prestalo kucati 24. studenoga 2000. između 14. i 13. postaje, na Križevcu, dok se vraćao nakon završene pobožnosti križnoga puta. U hladno popodne i večer toga dana vijest o iznenadnoj fra Slavkovoj smrti zaledila je srca njegovih prijatelja, međugorskih hodočasnika diljem svijeta. Svatko se pitao: Kako je to moguće?! Još je toga jutra snimio emisiju na Radiopostaji „Mir“, slavio sv. Misu, govorio hodočasnicima! No već sutradan, u redovitoj poruci preko Marije Pavlović-Lunetti Gospa je brojnima otoplila srca. U poruci je stajalo i to da se „vaš brat Slavko rodio u nebo, i da zagovara za vas.“ (Glasnik Mira, studeni 2011.)

Zanima te i ovo?
Bit Mladifesta je PREOBRAŽENJE
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.