Premijera dokumentarnog filma  „40“, u produkciji pro-life inicijative „40 dana za život“ održat će se u Međugorju, u četvrtak 22. listopada u 20 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II., koji je bio veliki zaštitnik nerođenih i borac za život.

U SAD-u je 1973. legaliziran pobačaj pod parolom „Prava žene“. Na 40 obljetnicu izglasavanja ovog zakona, obitelj Morales snimila je film „40“ koji prikazuje stvarnost nakon legalizacije pobačaja u ovoj državi. Film donosi priče majki koje su pobacile te kako su pobačaji utjecali na živote ovih ljudi ali i na društvo SAD-a. „Iako film govori o pobačajima koji su se odvijali na području SAD-a, ne možemo ne priznati da se ovako nešto počinje širiti, ili je već uvelike prošireno Europom, točnije našom Bosnom i Hercegovinom. Naime, pobačaj je u našoj državi legaliziran 1977. godine i od tada se o tome „legaliziranom ubojstvu“ šuti. Vrijeme je da se nešto promijeni i da se sazna istina.

Odnosno, vrijeme je da uvidimo što točno pobačaj ili „kultura smrti“ donosi jednoj državi i društvu. Sretni smo da je premijera ovog dokumentarnog filma baš na spomendan sv.Ivana Pavla II. u Međugorju. Dođite i pridružite nam se!“, kažu iz organizacijskog odbora molitvene inicijative  „40 dana za život“ Mostar, koja se po prvi put ove godine održava u BiH.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
„MAJČINO SELO“ – motiv nove poštanske marke
03. June 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.