Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Jedno od glavnih dostignuća kršćanstva u društvenoj sferi bilo je iskorjenjivanje strašnog zločina pobačaja i napuštanja djece, koji se u poganskom svijetu tolerirao ili čak prihvaćao. Poštivanje života, u katoličkoj viziji, proizlazi zapravo iz njegove savršene usklađenosti s prirodnim zakonom, čemu je pridodana svijest da je čovjek stvoren da slavi Boga i da, slušajući njegove zapovijedi, postigne vječno blaženstvo u nebu.

Utjecajna meksička feministkinja Marta Lamas u videosnimci iz 2016. godine, koja je ovih dana postala viralna, priznaje kako je sudjelovala u preuveličavanju brojki žena koje su umrle u ilegalnim pobačajima.

Dvadesetogodišnjak vidio u snu brata koga je abortirala njegova majka prije 17 godina!

Proglašen je prvi “Svjetski dan protiv pobačaja” (8. 9., na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije)

Demokratski senatori predstavili su u srijedu zakon kojim se dopušta američko financiranje pobačaja u inozemstvu ukidanjem desetljećima starog amandmana, i kažu zastupnici, time šalju poruku svijetu nakon što je Vrhovni sud ukinuo Roe protiv Wadea, javlja forbes.

Najmanje 49 klinika za pobačaje je ili obustavilo pobačaje ili su bile prisiljene potpuno zatvoriti svoja vrata od prošlog petka kada je Vrhovni sud SAD-a objavio svoju odluku poništivši 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea čime je odluka o reguliranju pobačaja izgubila ustavnu zaštitu i vraćena na saveznu razinu, javlja lifesite news

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u petak da u Sjedinjenim Držrvama, sve dok ih on vodi, pobačaj neće biti zabranjen i potpisao je izvršnu uredbu o zaštiti pobačaja pristupa pobačaju i kontracepciji, prenose u petak agencije, javlja n1

Ovu priču objavljujemo zbog sve većeg broja žena koje prolaze kroz pakao spontanih pobačaja i pritom se osjećaju izolirano, zbunjeno i usamljeno.

Potresno svjedočanstvo bračnog para nakon učinjenog pobačaja.

Europski parlament je u četvrtak 7. srpnja izglasao rezoluciju u kojoj se između ostaloga odobrava i zahtjeva besplatan i legalan pobačaj u svim zemljama članicama Europske unije te osuđuje Vrhovni sud SAD-a zbog poništenja presedana Roe v. Wade u vezi pobačaja čime je odluka o regulaciji i legalizaciji odnosno kriminalizaciji pobačaja prepuštena saveznim državama, piše narod.hr.

Udruga Betlehem Sisak na svojim Facebook stranicama objavila je dirljivo svjedočanstvo bivše štićenice ove udruge koja skrbi za trudnice i majke u potrebi.

‘Zahvaljujemo jednoj bivšoj štićenici Udruge, koja se s nama jučer podijelila svojim svjedočanstvo te ga je htjela podijeliti sa svima Vama. Recimo zajedno “Da, Životu!”, piše na Facebook stranici ove udruge koju u Sisku vodi Družba sestara Milosrdnog Isusa.

Objavljeno u Razno | 3.7.2022.

Krvavi novac

Željom Irske vlade da se u svibnju 2018. organizira referendum kojim će se omogućiti izrada Zakona kojim se predviđa neograničen broj abortusa ženama do 12. tjedna trudnoće, ali i za one koje zbog zdravstvenih okolnosti moraju abortirati, te ostale modernizacije ustava iz kojeg će se izbrisati druge vjerske reference, ponovno se na društvenim mrežama razvila polemika za i protiv pobačaja.

Vrhovni sud američke savezne države Alabame presudio je da je nerođeno dijete osoba. To je uslijedilo nakon odluke da se može pokrenuti tužba za nepravednu smrt. Tu je tužbu pokrenula žena koja tvrdi da je njezin liječnica dovela do pobačaja davanjem tablete za pobačaj.

Zakonodavci bi počinili svetogrđe ako bi se pričestili dok su bili u stanju smrtnog grijeha, podsjećaju političare biskupi Colorada.

Sve se dogodilo prije 2 godine. Imala sam 21 god ostala sam trudna, 6 tjedana, i na nagovor, sada bivšeg dečka, pristala sam na abortus.

Stranica 1 od 11