Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Kad se Bolnici obrati pacijentica sa zahtjevom za prekidom trudnoće, pojasnili su sa Svetoga Duha, "liječnici specijalisti ginekolozi Klinike za ginekologiju i porodništvo, sukladno članku 20. Zakona o liječništvu izvješćuju pacijenticu o svom prizivu savjesti te upućuju pacijenticu u druge zdravstvene ustanove na području Grada Zagreba”.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.12.2021.

Abortus, i zašto ne

Jedno od dosta kontroverznih pitanja u vezi kršćanske doktrine te novih modernih svjetonazora je svakako i pitanje abortusa, odnosno pobačaja.

Imam 43 godine. Prije 15 godina doživjela sam strahotu ABORTUSA.

18. studeni je usitinu bolan događaj za naš narod, no postoji još jedan mračan događaj kojem prijeti zaborav, a vezan je uz isti datum: 18. studenoga 2021. obilježava se 101-a godišnjica prve legalizacije pobačaja u povijesti.

Nerođeni osjećaju fizičku bol puno intenzivnije nego odrasle osobe jer nemaju razvijen povratni mehanizam za ublažavanje boli koji se počinje razvijati tek nakon rođenja. Udžbenici iz anestezije navode kako nerođene bebe osjećaju bol s 16 tjedana nakon začeća.

Portal quovadiscroatia prenosi otvoreno pismo nadbiskupa San Francisca, Salvatorea J. Cordileonea, objavljeno u The Washinton Postu, nakon što je američka vlada zaprijetila da će učiniti sve kako bi poništila zakon koji štite nerođene bebe od pobačaja u saveznoj državi Teksas.

Papa Franjo blagoslivlja pro-life zvona koja idu u Ukrajinu i Ekvador

Papa Franjo je u pozdravu poljskim hodočasnicima nakon kateheze na općoj audijenciji spomenuo kako je blagoslovio zvona u sklopu inicijative "Glas nerođenih“, a koje odlaze u Ekvador i Ukrajinu, piše CNA.

Nagovorila sam je na pobačaj, a zatim sam je susrela u dućanu...

Par iz Dublina kojima je rečeno da izvrše pobačaj jer im je kći oboljela od spina bifide (rascjep kralježnice), sada se bore da svojoj “čudesnoj djevojčici” pruže najbolje mogućnosti u životu, donosi righttolife.org.uk.

Sanya Richard-Ross, bivša olimpijska atletičarka, javno je progovorila o tome kako je bila prisiljena na pobačaj, donosi RightToLife.

Prošle su 33 godine, ali Melanie Pressley vjerovala je u tu tanku nit koja veže majku i dijete. Pitala se koliko su se puta mogli naći na paralelnim putovima, čak i na istim raskrižjima, ali kreću se u suprotnim smjerovima, a da se zapravo i ne sretnu, piše Aleteia.

Devet od sedamnaest zaposlenika lanca klinika za pobačaj Whole Woman’s Health (WWH) u Teksasu dala su otkaz kada je 1. rujna stupio na snagu Zakon o otkucajima srca (Senate Bill 8), navodi The Guardian. Zakonom se praktički zabranjuje pobačaj u ovoj saveznoj državi, piše Liveaction, a donosi Narod.hr.

Belgijska vlada najavila je 10.000 eura financijskih sredstava za pomoć ženama u Poljskoj koje si ne mogu priuštiti pristup pobačajima u inozemstvu, nakon što je Varšava uvela gotovo potpunu zabranu pobačaja ranije ove godine, piše tribun.hr

“Imam 29 godina i rođena sam u Zagrebu. Život mi od početka nije bio običan”, započinje nam svoju priču hrabra žena iz Siska (podaci su poznati redakciji narod.hr koji donosi svjedočanstvo) koja je prije šest godina doživjela traumu silovanja te je odlučila roditi začeto dijete za koje kaže da je njezino “svjetlo na kraju tunela”.

Nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci, nalazi se u sklopu svetišta Isusove Muke u SAD, Indiana i pravi je dragulj umjetnosti i prikaza Isusove boli nad najmanjima među nama.

Stranica 1 od 10