Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Marta Ramos danas je majka 3,5 godišnje Tereze i 2-mjesečne Sare. Ova rođena Zagrepčanka završila je Fakultet elektrotehnike i računarstva i dobila priliku raditi diplomski u Njemačkoj. tamo je upoznala svog supruga, Portugalca. Marta je u 20 tjednu trudnoće doznala da njezina nerođena kćer ima teške anomalije srca i unutrašnjih organa. Unatoč prijedlozima liječnika da pobaci, odlučila se boriti za život i zdravlje svog djeteta….

Toga se dana u veljači u meni nešto slomilo. Jesam li bila tako sigurna u sebe? Svake se godine prisjećam toga poslijepodneva, mirisa bolnice, Sarinih suza…

Zbog sve veće raširenosti pobačaja, potaknut „odgovornošću pred Bogom i ljubavlju prema narodu“, nadbiskup Stepinac odlučio je uputiti pismo liječnicima kako bi ih potaknuo na razmišljanje i probudio njihove savjesti. Iako svjestan kako će njegove riječi kod mnogih izazvati samo „prezirni smiješak“, nadbiskup poput pravog pastira Crkve, oštro, ali s ljubavlju naviješta Božji zakon. Njegove su riječi, nažalost, vrlo aktualne i danas.

Objavljeno u Vjera i život | 5.5.2022.

Djevojka i Spasitelj

Djevojka živi u malome mjestu u Slavoniji. Studiravši u velikom gradu, sreće mladića u kojeg se zaljubljuje. Nakon svega nekoliko tjedana stupaju u intimni odnos. Za Božić 2004. otkriva da je trudna. Međutim, za djevojku to nije “blagoslovljeno stanje” nego strašna i poražavajuća vijest, nešto što joj nikako ne treba. Nosi bebu koju ne želi, abortus je dogovoren, dečko će platiti i čekati na nju.

“Dnevnik nerođenog djeteta” opisuje djetetov život od njegova začeća u majčinoj utrobi do dana kad dijete osjeti:

Novi španjolski zakon zabranio je uznemiravanje žena koje traže pobačaj u klinikama za pobačaj, što uključuje dosađivanje ili vrijeđanje onih koje traže pobačaj, a počiniteljima prijeti kazna do godinu dana zatvora.

"U zdravstvu, toj prekrasnoj medicini ti ćeš vidjeti jad i bijedu, ali moraš slijediti nauk moga Sina i svete Crkve.

ACLU i Planned Parenthood (organizacija koja vodi mrežu klinika za pobačaje u SAD-u) podnijeli su zajedničku tužbu protiv države Ohio 25. veljače zbog zakona koji štiti bebe rođene žive tijekom neuspjelog pobačaja, piše tribun.

15 žena koje su napravile abortus odlučile su podijeliti svoja najosobnija i najbolnija iskustva kako bi upozorile druge na duboku bol i patnju koje dolaze kao posljedice abortusa.

SZO objavila je u četvrtak nove smjernice za pobačaje koje pozivaju zemlje na legalizaciju pobačaja bez ograničenja do rođenja i promicanje opasnih “telemedicinskih” pobačaja.

Majka sam i odlučila sam vam se obratiti kao neznancu kojem se je uvijek lakše povjeriti nego nekom poznatom.

Dok je molio za nerođene čuo je Božji glas koji mu je rekao da u propovijedima govori svima da je pobačaj hladnokrno ubojstvo ...

Ovaj dijalog pater Marko Glogović je sastavio prema vlastitome iskustvu; ovakva pitanja muče sve djevojke koje razmišljaju o pobačaju. Pročitajte živ i stvaran razgovor koji bi nekome mogao spasiti život!

Jao vama licemjeri koji živite a drugima ne dopuštate da žive!

Sally Thompson, savjetnica pri centru za savjetovanje o trudnoći, u svojoj knjizi opisuje traume koje žene proživljavaju nakon pobačaja, donosi liveaction.org.

Stranica 1 od 10