Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Broj prekida trudnoće u Njemačkoj i dalje je na visokoj razini i u porastu je. U prvom kvartalu 2024. zabilježeno je oko 28200 pobačaja, objavila je u srijedu 19. lipnja Katolička novinska agencija (KNA).

„Ako ne vjerujete da je Isus stvaran, pogledajte i divite se”, naslov je videa jedne korisnice TikToka. Ona svoju 88-godišnju majku s uznapredovalim stadijem demencijom ispituje pitanja iz života. Originalni video na društvenoj mreži TikTok ima skoro 10 milijuna pregleda. Iako neke odgovore starica ne zna, ili ‘mudro’ zaobiđe pravi odgovor, zapanjit će vas kako govori kada se spomene Isus. Na pitanje tko je Isus odgovara: Isus je Onaj koji me spasio i živi u mom srcu i odvest će me Kući. Pogledajte: 

Majke iz udruge Betlehem, koja se brine o trudnicama i samohranim majkama, odgovorile suSeverini. Ona je prije nekoliko dana objavila video u kojem poziva na potpisivanje inicijative kako bi se svim ženama osiguralo tzv. “pravo na pobačaj”. Majke iz udruge Betlehem u svom videu dale su suprotne argumente od Severininih.

Ne moramo se bojati Eurosonga u Hrvatskoj, Marko nije pobijedio. Moramo se samo bojati hrvatskog žirija koji je Marka ostavio na rezervi, a baš Irskoj dao hrpu bodova, ali bome i ovih inozemnih koji svi k’o po naredbi glasaju isto. Rekli bi neki imamo i unutarnje i vanjske neprijatelje.

Liječnik je dobio nagradu Anton Neuwirth za zaštitu života u Slovačkoj

Mladi kršćanski pjevač Phil King živi u Texasu sa suprugom i dvoje djece. Kada je u državi New York prije nekoliko godina dodatno »liberaliziran« zakon o pobačaju, odlučio se na borbu – molitvom i pisanjem pjesama.

Gostujući na duhovnoj obnovi zajednice “Nanovo rođeni” u Botincu američka zagovarateljica zaštite života meksičkoga podrijetla Patricia Sandoval naglasila je kako se u svijetu trenutno odvija najteži i najveći rat protiv nerođene djece u kojem i otac i majka ubijaju svoje nerođeno dijete. “Svi smo pozvani na zaštitu života i ako smo djeca Blažene Djevice Marije svi smo pozvani na zaštitu nerođene djece jer po Mariji imamo spasenje. Moramo bit hrabri i odvažni u ovim vremenima i ne bojati se braniti male Hrvate koji nemaju svoj glas”, naglasila je.

Prema posljednjim podatcima objavljenim sredinom travnja, američka organizacija za planiranje roditeljstva „Planned Parenthood“ (PPFA) zabilježila je rekordan broj pobačaja u najnovijem godišnjem izvješću, a zarada je je prešla 2 milijarde dolara.

Patricija je rođena u Kaliforniji. Njeni roditelji su se doselili iz Meksika u potrazi za boljim životom. Imala je sretno djetinjstvo. Zvali su je princeza. No u njenoj obitelji vjera se nije živjela.

Na mrežnim stranicama Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavljena je Izjava Vijeća uoči glasanja u Europskom parlamentu o uključivanju pobačaja u „Povelju Europske unije o temeljnim pravima“ koje je predviđeno za četvrtak, 11. travnja, prenosi HKM.

Govornica i pro-life aktivistica iz Sjedinjenih Američkih Država Patricia Sandoval gostovala je u utorak 9. ravnja 2024. u Križevcima, gdje je na poziv križevačkog vladike Milana Stipića, svjedočila o iskustvu rada u klinikama za pobačaje, o industriji ubijanja nerođenih, o ranama i postabortivnom sindromu koji pobačaj ostavlja na žene, majke, ali i na muškarce, očeve.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron 8. ožujka, na Dan žena, uvrstio je pobačaj kao “zajamčenu slobodu” u francuski Ustav u petak. No to je, čini se, tek prvi korak; sada želi da se pravo na pobačaj doda na europskoj razini u Povelju o temeljnim pravima EU-a. O tome se danas raspravljalo u Europskom parlamentu, a o rezoluciji će se glasovati u travnju, prenosi narod.hr.

Nakon što je francuski Senat odobrio tekst ustavne revizije kojim se u Temeljnu povelju uključuje „pravo“ na slobodan pristup pobačaju, mjesna biskupska konferencija je izrazila svoje neodobravanje, ističući kako „pobačaj, koji je i dalje atentat na život od svoga začetka, ne može se promatrati isključivo iz perspektive prava žena“, prenosi L'Osservatore Romano.

U pismu napisanom iz Nazareta, sveti Charles de Foucauld tješi "Mimi", svoju malu sestru, Marie de Blic, koja je izgubila novorođenče.

Kaya Jones iz popularnog benda The Pussycat Dolls pridružila se Hodu za život u San Franciscu kako bi inspirirala druge.
U iskrenom obraćanju na događaju Hod za život u San Franciscu, bivša članica grupe Pussycat Dolls, Kaya Jones, hrabro je podijelila svoje svjedočanstvo, naglašavajući dubok trag koji je ostavila njena odluka u ranim godinama života, prenosi Aleteia.

Zabrane pobačaja u nekim saveznim državama SAD-a rezultirale su povećanjem broja rođenih. Naime, oko 32.000 djece više rođeno je otkako je prošle godine Vrhovni sud poništio presudu Roe v. Wade.

Stranica 1 od 13