Sadržaj s oznakom: Pobačaj

Muškarci koji su uzrok pobačaja izravno odbacuju zadaću koju im je povjerio Gospodin, začetnik života. Paradoks je očito obilježje suvremena društva, pa su dječja prava zaštićena brojnim dokumentima i zakonima, a ipak velik broj djece, osobito nerođene, ostaje posve obespravljen i lišen prava na život.

Statistika koju je objavio Worldometer pokazuje da je u 2022. izvršeno više od četrdeset četiri milijuna pobačaja, dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navodi brojku od sedamdeset tri milijuna pobačaja. Da se ne bi dogodio neki “neočekivani“ fact-checking navodim kao izvor internetske portale Svjetske zdravstvene organizacije (ovdje) i Worldometera (ovdje), javlja vigilare info.

Sally Thompson, savjetnica pri centru za savjetovanje o trudnoći, u svojoj knjizi opisuje traume koje žene proživljavaju nakon pobačaja, donosi liveaction.org.

15 žena koje su napravile abortus odlučile su podijeliti svoja najosobnija i najbolnija iskustva kako bi upozorile druge na duboku bol i patnju koje dolaze kao posljedice abortusa.

Klaudija: Danas pročitah u Evanđelju, u Prvoj Petrovoj poslanici: "Pa tko će vam nauditi ako budete zaneseni za dobro?

Svećenik Alfar Antonio Vélez zahvalan je što mu je majka odbila pobačaj.

Zakon Sjeverne Irske kojim se zabranjuje pro-life podršku u blizini pružatelja usluga pobačaja, uključujući zagovaranje alternativnih načina pobačaja, je "opravdan" i kompatibilan s pravima ljudi koji žele izraziti svoje protivljenje pobačaju, jednoglasno je presudio Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva u srijedu, javlja CNA.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.12.2022.

Abortus, i zašto ne

Jedno od dosta kontroverznih pitanja u vezi kršćanske doktrine te novih modernih svjetonazora je svakako i pitanje abortusa, odnosno pobačaja.

Ovaj dijalog pater Marko Glogović je sastavio prema vlastitome iskustvu; ovakva pitanja muče sve djevojke koje razmišljaju o pobačaju. Pročitajte živ i stvaran razgovor koji bi nekome mogao spasiti život!

Jedna hrabra majka podijelila je fotografije svog djeteta koje je preminulo u spontanom pobačaju kako bi pokazala da je bio prava beba, a ne ‘medicinski otpad’, kako su ga nazvali liječnici.

Starijem svećeniku na čelu 17 malih župa na istoku Francuske, njegovi dijecezanski poglavari su na četiri tjedna zabranili javno govoriti jer je izjavio da je svjetski broj žrtava pobačaja daleko veći od onog u Prvom svjetskom ratu.

18. studeni je usitinu bolan događaj za naš narod, no postoji još jedan mračan događaj kojem prijeti zaborav, a vezan je uz isti datum: 18. studenoga obilježava se godišnjica prve legalizacije pobačaja u povijesti.

Nerođeni osjećaju fizičku bol puno intenzivnije nego odrasle osobe jer nemaju razvijen povratni mehanizam za ublažavanje boli koji se počinje razvijati tek nakon rođenja. Udžbenici iz anestezije navode kako nerođene bebe osjećaju bol s 16 tjedana nakon začeća.

Par iz Dublina kojima je rečeno da izvrše pobačaj jer im je kći oboljela od spina bifide (rascjep kralježnice), sada se bore da svojoj “čudesnoj djevojčici” pruže najbolje mogućnosti u životu, donosi righttolife.org.uk.

Roberto Dell'Oro, član Papinske akademije za život, kritizirao je odluku Dobbsa, koja je poništila snažnu zaštitu legaliziranog pobačaja Roe protiv Wadea, javlja Catholic News Agency

Stranica 1 od 11