„Hvaljen Isus i Marija! Dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje ‘Mir’ Međugorje!”, ove riječi prve su odjeknule u programu prije 22 godina u podrumu male kućice gdje su bile blagoslovljene prostorije radiopostaje MIR Međugorje.

Tadašnja frekvencija, 106,3 koja je pokrivala 800m Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program našeg radija. Okosnica programa u početku je bila, te ostala do danas, izravni prijenos molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Uz taj temeljni dio naslanjali su se kasnije sadržaji i emisije vjerskog, kulturnog, informativnog i zabavnog karaktera.

Danas, ova radiopostaja emitira vlastiti 24satni program, zahvaljujući odašiljačima i satelitima ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu, dio je organizacije velikih projekata vezanih za Međugorje, uređuje svoju vlastitu web stranicu, organizira društvenog korisne projekte, a iz vlastitog produkcijskog Studija 3 snima i izdaje albume vrhunske kvalitete.

„Godine su to neznanja, ali želje za radom i učenjem, godine su to amaterizma, ali i prelaska u profesionalizam, godine su to jake želje, ustrajnosti, rada, molitve, uspjeha i ponosa. A sve to ne bismo ostvarili bez potpore naših dragih slušatelja, posebno podupiratelja“, ističe slavljenička ekipa iz Međugorja.

Upravo zato današnji radijski program prilagođen je upravo najvjernijoj publici. Osim vrijednih nagradnih igara, neće nedostajati slavljeničkih sadržaja, a u 19:00 sati svim slušateljima daruju koncert fra Marina Karačića koji se može pratiti i uživo preko facebook live-a.

Zanima te i ovo?
Čudo u Šurkovcu, mladić prohodao kod fra Ive Pavića
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.