Nalazimo se u vremenu Korizme, vremenu žrtve, posta i molitve.

Mladi župe Međugorje su ovu korizmu odlučili svakodnevno moliti krunicu na Brdu ukazanja, a više o samoj inicijativi više je kazao jedan od inicijatora Radoslav Šego:

Prošle godine na početku korizme, odlučili smo se molitvama pomoći jednom našem župljaninu koji je doživio prometnu nezgodu. Na molitvu smo išli svaku večer u korizmi, i tako smo se odlučili da ćemo nastaviti ići cijelu godinu, jednom tjedno, a to je četvrtkom u 20:00 sati. Odaziv župljana je poprilično dobar. Ima tu i mladih i starih i svih uzrasta, ja bi rekao da smo mi Gospina grupa mladih. U dogovoru sa svećenicima iz župe odlučili smo i ove godine u korizmi ići na Brdo ukazanja svaku večer u 20 sati, osim petka i nedjelje. Petkom zbog pobožnosti Križnoga puta na Križevcu  od 14 sati i nakon večernje svete mise od 19:00 sati, tako da ćemo petkom biti prisutni na Križnome putu, dok ćemo nedjeljom moliti krunicu na Brdu ukazanja od 14 sati. Svi mi imamo neke svoje želje, potrebe i nakane, tako da na početku molitve uvijek kažemo nakanu posebno za svećenike, časne sestre, za Gospine planove, i naravno za sve ono što nosimo u svome srcu, jer Gospa i Isus znaju najbolje ono što je nama najviše potrebno. Pozivam i sve vas koji možete da nam se pridružite u molitvi. Budimo odlučni! Ne dopustimo da nas spriječi neka sitnica ili ne daj Bože lijenost.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Biskup Palić: Don Niko je bio prvi svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije koga sam upoznao
27. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.