U mjesecu srpnju obilježavamo treću godinu postojanja Humunitarne udruge „Marijine ruke“.

Naime, osnovani su u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge djelovali su 3 godine u župi Međugorje kao Ured za potrebite. Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: “Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu stvoritelju.” (Gospina poruka 25. rujna 2004.)

U kratkom vremenu u rad udruge uključilo se više od 90 volontera. Riječ je o mladim ljudima iz Međugorja i Brotnja koji svoje vrijeme žele nesebično darovati bratu čovjeku koji je u potrebi. Članovi imaju redovite molitvene susrete, radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima udruge.

Do sada Udruga je obnovila, popravila i očistila nekoliko kuća i vrtova. Posjećuju nemoćne u staračkim domovima i bolnicama, kao i one koji žive sami te se skrbe o njima i njihovim kućama. Pomažu obitelji sa više djece, plaćaju račune i kupuju lijekove za one koji si to ne mogu dozvoliti. Više od 200 obitelji i pojedinačnih osoba svaki mjesec dobije paket hrane kao pomoć. Organiziraju druženja i pomoć osobama s teškoćama u razvoju, a volontirali su i na Hodočašću za osobe s invaliditetom.

„Zaštitni znak“ Udruge je i međugorski vidioc Jakov Čolo koji je neslužbeni voditelj njihovih programa, svjedoči o radu Udruge te svojim poznanstvima pomaže i poneko veće doniranje od strane stranih hodočasnika. Ipak najviše donacija dobije se pomoću molitve i dobrih ljudi. I danas volonteri Marijinih ruku poručuju kako se sve donacije u vidu hrane, higijenskih potrepština i drugoga kao i novčane donacije mogu donijeti u njihov ured koji se nalazi u župnom dvorištu crkve sv. Jakova u Međugorju i to svakim radnim danom od 08 do 16 sati.

Od sada može se donirati i na način da kupite proizvod (ulje, brašno, šećer itd.) u centrima Konzum Tromeđa i Bingo TC Park & Shop. Kupljeni proizvod/e ubaciti u kutiju sa oznakom udruge. Volonteri obilaze kutije, preuzimaju priloge i dostavljaju ih onim obiteljima kojima je to najpotrebnije.
Donirati možete i na sljedeće račune:
Uplata iz BIH: Raiffeisen bank, Zmaja od Bosne bb Sarajevo
Žiro račun: 1610000163330066
Uplata iz inozemstva: SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610000163330066

Ukoliko želite na bilo koji način sudjelovati u radu udruge, kao volonteri ili podupiratelji možete se obratiti na kontakt podatke koji su navedeni ispod. Hvala svima koji su se do sada uključili u njihove projekte i pomogli im činiti dobro, donositi nadu, širiti ljubav i mir. „Sretni smo što, uz Vašu pomoć možemo biti ispružene Marijine ruke!“ – poručuju vrijedni volonteri Udruge.

Možete ih pronaći na adresi:
Marijine ruke
Bosna i Hercegovina
Gospin trg 1
88266, Međugorje
tel: + 387 36 653 307
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.marijine-ruke.ba

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
(VIDEO) BOG ĆE SE PROSLAVLJATI I OVE GODINE ULICAMA ZAGREBA Mateo Kovačić poziva na drugi Antunovski hod mladih 6. lipnja
05. June 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.