Sadržaj s oznakom: Marijine ruke

Marijine ruke osnovane su u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna.

Nova instalacija volonterki „Marijinih ruku“ je zapravo Božićna čestitka koju Udruga šalje svojim dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje! Predstavlja Isusovo rođenje u štalici: Marija i Josip i dijete Isus u jaslicama. Napravljena je na livadi iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova, od 2021 kamenčića. Ali to nisu obični kamenčići nego su svi u obliku srca koji su skupljani u vremenskom periodu od šest mjeseci i sa više mjesta s puno ljubavi. Oni simboliziraju naša srca koja trebamo darovati Isusu za ovaj Božić.

Povodom blagdana svetog Nikole u Osnovnoj školi Bijakovići održana je humanitarna akcija znakovitog naziva "Ove godine ja želim biti sveti Nikola", u kojoj je prikupljena velika količina hrane i higijenskih potrepština.

Ovih dana krenuo je projekt gradnje pučke kuhinje u Ljubuškom.

U srijedu 3. ožujka 2021. humanitarnoj udruzi „Marijine ruke“ iz Međugorja stigla je velika donacija pomoći iz Španjolske.

Udruga Marijine ruke iz Međugorja u danima prije Božića pokrenula je humanitarnu akciju. Za ovaj Božić željeli su usrećiti mladog dečka kupnjom proteze za njegov izgubljeni dio noge. Željeli su mu pomoći da ponovo može stati uspravno, kao pravi heroj koji je jako rano preživio i podnio veliku tragediju.

U jednoj od adventskih kućica na šetalištu PARK&SHOPA u Industrijskoj zoni Tromeđe, nalazi se i ona Humanitarne udruga Marijine ruke iz Međugorja.

Volonterke i kreativne duše ovog našeg Brotnja, osmislile su novi vizualni poklon Humanitarnoj udruzi 'Marijine ruke'. Radi se o svojevrsnom mozaiku od kamenčića koji tvore lik međugorske Gospe, a okružuje ga natpis „Marijine ruke“.

Jedna od naših najuspješnijih pjevačica često ističe da utjehu od brojnih životnih problema pronalazi u vjeri.

Svakim danom sve više ima gladnih i siromašnih ljudi.

Nakon stanke izazvane pandemijom koronavirusa, iz Humanitarne udruge MARIJINE RUKE stigla je obavijest kako njihov ured, koji se nalazi u blizini župnog ureda sv. Jakova, započinje s radom u ponedjeljak 11. svibnja 2020. s radnim vremenom od 8.00 – 12,00 sati!

HUMANITARNA UDRUGA „MARIJINE RUKE“, koja je osnovana u srpnju 2016.godine u Međugorju s ciljem pomaganja siromašnim i svima kojima je pomoć potrebna i ove godine, djelotvornom ljubavlju i darivanjem želi pomoći i onima koji su slabijeg imovinskog stanja, da u blagodati i toplini svog doma, proslave svetkovinu Božića, Isusova rođendana.

Marijine ruke traže volontere iz naše župe. Dragi mladi, odazovite se na ovaj poziv i budite volonteri ove vrijedne udruge koja pomaže siromašnima i potrebnima kako u našoj župi tako i izvan nje po cijeloj Hercegovini, a i šire.

U mjesecu srpnju obilježavamo treću godinu postojanja Humunitarne udruge „Marijine ruke“.

Objavljeno u Medjugorje | 25.12.2018.

Djeca darivaju Isusa

 Božić je blagdan Božjeg darivanja sebe u Isusu nama ljudima.

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna.

Stranica 1 od 2