„RADOST ZBOG ISUSOVA ROĐENJA“ – čestitka i poruka Udruge „Marijinih ruku“

Nova instalacija volonterki „Marijinih ruku“ je zapravo Božićna čestitka koju Udruga šalje svojim dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje! Predstavlja Isusovo rođenje u štalici: Marija i Josip i dijete Isus u jaslicama. Napravljena je na livadi iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova, od 2021 kamenčića. Ali to nisu obični kamenčići nego su svi u obliku srca koji su skupljani u vremenskom periodu od šest mjeseci i sa više mjesta s puno ljubavi. Oni simboliziraju naša srca koja trebamo darovati Isusu za ovaj Božić.

U prigodnom videu koji ide uz predstavljanje ove instalacije, predsjednik humanitarne udruge “Marijine ruke“ Jakov Čolo uputio je svoju poruku i čestitku:

„Vrijeme je kada se svi radujemo, kada smo svi tako sretni, kada smo svi dobri. Ali vjerujem kako Božić ne bi trebao biti samo na sam dan Božića. Radost Božića trebali bi svi nositi u svojim srcima tokom cijele godine posebno prema onim ljudima koji su u potrebi. Onaj čovjek koji je siromašan, on nije siromašan samo za Božić, on je siromašan cijelo vrijeme. Nije potrebno puno da bi se nekoga usrećilo: prenesimo im radost Božića, prenesimo im onu radost koju smo mi doživjeli zbog rođenja Isusa u našim srcima. Neka to bude naša poruka, neka to bude poruka Međugorja.

Želim se svima zahvaliti, svim našim donatorima, svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli da postanemo „Marijine ruke“ jer bez vaše pomoći ne bi mogli sami mnogo učiniti, ali uz vašu pomoć mi možemo puno i nadamo se da ćemo moći tako i nastaviti.

Bit ćemo uz vas, Međugorje je uz vas, mi smo uz vas preko molitve! Jer kao što Gospa kaže da ostanemo uvijek ujedinjeni u molitvi – i to je ono što nas uvijek zbližava.

Na dan Božića bit ćete u mojim molitvama i sve vaše nakane i molbe ja ću predstaviti Gospi i predati u Isusove ruke. Sretan Božić svima!“ – poručio je Jakov zajedno sa volonterima „Marijinih ruku.