„Marijine ruke“ započinju s radom

Nakon stanke izazvane pandemijom koronavirusa, iz Humanitarne udruge MARIJINE RUKE stigla je obavijest kako njihov ured, koji se nalazi u blizini župnog ureda sv. Jakova, započinje s radom u ponedjeljak 11. svibnja 2020. s radnim vremenom od 8.00 – 12,00 sati!

Podsjetimo kako će Humanitarna Udruga Marijine ruke uskoro proslaviti i svoju četvrtu godinu postojanja!

Naime, osnovani su u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge djelovali su 3 godine u župi Međugorje kao Ured za potrebite.

Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: “Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu stvoritelju.” (Gospina poruka 25. rujna 2004.)

U kratkom vremenu u rad udruge uključilo se više od 90 volontera. Riječ je o mladim ljudima iz Međugorja i Brotnja koji svoje vrijeme žele nesebično darovati bratu čovjeku koji je u potrebi. Članovi imaju redovite molitvene susrete, radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima udruge.

Do sada Udruga je obnovila, popravila i očistila nekoliko kuća i vrtova. Posjećuju nemoćne u staračkim domovima i bolnicama, kao i one koji žive sami te se skrbe o njima i njihovim kućama. Pomažu obitelji sa više djece, plaćaju račune i kupuju lijekove za one koji si to ne mogu dozvoliti. Više od 200 obitelji i pojedinačnih osoba svaki mjesec dobije paket hrane kao pomoć. Organiziraju druženja i pomoć osobama s teškoćama u razvoju, a volontirali su i na Hodočašću za osobe s invaliditetom.

„Zaštitni znak“ Udruge je i međugorski vidioc Jakov Čolo koji je neslužbeni voditelj njihovih programa, svjedoči o radu Udruge te svojim poznanstvima pomaže i poneko veće doniranje od strane stranih hodočasnika. Ipak najviše donacija dobije se pomoću molitve i dobrih ljudi. I danas volonteri Marijinih ruku poručuju kako se sve donacije u vidu hrane, higijenskih potrepština i drugoga kao i novčane donacije mogu donijeti u njihov ured koji se nalazi u župnom dvorištu crkve sv. Jakova u Međugorju i to svakim radnim danom od 08 do 16 sati.

Donirati možete na sljedeće račune:

Uplata iz BIH: Raiffeisen bank, Zmaja od Bosne bb Sarajevo

Žiro račun: 1610000163330066

Uplata iz inozemstva: SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391610000163330066

Ukoliko želite na bilo koji način sudjelovati u radu udruge, kao volonteri ili podupiratelji možete se obratiti na kontakt podatke koji su navedeni ispod. Hvala svima koji su se do sada uključili u njihove projekte i pomogli im činiti dobro, donositi nadu, širiti ljubav i mir. „Sretni smo što, uz Vašu pomoć možemo biti ispružene Marijine ruke!“ – poručuju vrijedni volonteri Udruge.

Možete ih pronaći na adresi:

Marijine ruke
Bosna i Hercegovina
Gospin trg 1
88266, Međugorje
tel: + 387 36 653 307
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.marijine-ruke.ba