Međunarodno Hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 6. – 9. 06. 2019.

Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, i na vanjskom oltaru crkve. U programu su predviđene i molitva križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu - za većinu sudionika zajednica Cenacolo i volonteri iz župe će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom).

Razmatrajući trenutnu situaciju župljana župe Međugorje u kojoj sve više dolaze do izražaja posljedice globalne geopolitičke i ekonomske situacije u svijetu, te poučeni dosadašnjim iskustvom zloupotreba besplatnog ugošćivanja hodočasnika od strane župljana;

organizacijski odbor Hodočašća zajedno sa predstavnicima MZ Međugorja i Bijakovića, donio je ove odluke:

- Hodočašće ostaje besplatno za OSOBE S INVALIDITETOM i ZA 1 PRATITELJA (to može biti jedan roditelj, pratitelj ili skrbnik). Također za vozače autobusa ili kombija.

- Za ostale članove obitelji, drugog pratitelja, prijatelja ili volontera kvota za smještaj koja se treba uplatiti je 60E po osobi. (Cijena za tri polupansiona.)

- Smještaj je na bazi polupansiona.

- Zadnji rok prijave je 20. svibanj 2019. na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U PRIJAVI NAVESTI: vrijeme dolaska, kontakt telefon, ukupan broj hodočasnika, te poimence navesti OSOBU (DIJETE) S INVALIDITETOM (i vrstu invaliditeta) I JEDNOG PRATITELJA KOJI IDU BESPLATNO, te ulogu drugih osoba u pratnji koje plaćaju kvotu smještaja.

Apeliramo na voditelje hodočašća da pri upisu hodočasnika vode brigu o istinskim potrebama kako ne bi došlo do neugodnih situacija. Zahvaljujemo svima na razumijevanju!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Pater Arek Krasicki: Sam Bog Isus Krist moli za tebe. Čuješ li ovo?
27. May 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.