Premijera predstave „Tragovi ljubavi“ povodom 20. Obljetnice smrti fra Slavka Barbarića, upriličit će se u nedjelju 29. studenog 2020. u velikoj dvorani Pastoralnog centra na Čerinu, u 19,00 sati.

Ostali termini bit će poznati naknadno.

Predstava „Tragovi ljubavi“ je igrano – virtualni prikaz života i djela pokojnog fra Slavka Barbarića. Nastao je iz želje Franjevačkog svjetovnog reda župe Čerin te Marijane Barbarić ministre FSR Hercegovine da na jedan poseban i novi način obilježe 20. obljetnicu fra Slavkove smrti i pokažu današnjem čovjeku sve ono što je fra Slavko ostavio u nasljeđe tolikim ljudima Hercegovine i svijeta.

Ova igrano – virtualna predstava sastoji se od šest činova. Prva tri čina su glumačko - scenski prikaz fra Slavkova djetinjstva, mladenaštva i sazrijevanja njegova franjevačkog poziva.

Četvrti čin je video prikaz fotografija iz fra Slavkova života i svega onoga što je radio uz čitani govorni komentar.

Peti čin se sastoji od tri svjedočanstva osoba kojima je fra Slavko pomogao u životu, a koja čitaju glumci koji glume te stvarne osobe. I također jedan snimljeni razgovor sa bivšim štićenikom Majčina sela.

Šesti čin je kolaž fotografija i video isječaka sa fra Slavkova sprovoda i ukopa. A sve skupa završava čitanjem oproštajnog pisma koje je fra Slavku napisala Magdalena Pajić u ime djece iz Majčina sela.

Cijeli program započinje, protkan je i završava pjesmama koje izvodi FRAMA Čerin.

Idejna začetnica i voditelj projekta je Marijana Barbarić koja je uz Mirelu Lovrić i Peru Petrušića i jedna od scenarista prikaza. Za video priloge zadužen je Jozo Ivanković.

Zanima te i ovo?
U drevnoj armenskoj crkvi Turci zapalili roštilj
18. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.